5 fürdőszoba felújító trükk fillérekből, amivel nagy hatást érhetsz el

5 fürdőszoba felújító trükk fillérekből, amivel nagy hatást érhetsz el

Címlap / Otthon / Dekor / 5 fürdőszoba felújító trükk fillérekből, amivel nagy hatást érhetsz el

A fürdőszoba a feltöltődés, a kikapcsolódás helyszíne, megújítása azonban nem olcsó mulatság. Axanne Jelasity lakberendező, a Butopêa alapítója szerint azonban néha apró trükkök is segíthetnek abban, hogy új köntöst kapjon a vizes helyiség. Apró, de látványos változást hozó tippek következnek!

Kreatív tárolók

A rendezettség egy jól működő és jól mutató fürdőszoba alapja,a tárolás azonban néha gondot jelenthet.

Plusz pakolófelületre mindig szükség van, ha pedig egyedi tárolókat alakítasz ki, azzal két legyet ütsz egy csapásra.

Biztosan nálad is kallódik a lakásban néhány régi kosár vagy doboz, ami olyan szép, hogy sajnálod kidobni, de funkciót sem találsz nekik.

Ezekből remek fali polcok lehetnek, amik azonnal egyéniséget adnak a fürdőszobádnak.

 

Csempematrica

Unod a szocreál csempéket, de most nem fér bele, hogy felújítsd a fürdőszobát?

A bontás nem csak drága, de nagy felfordulással is jár, ráadásul tényleg nem éppen zöld megoldás belefogni, ha a csempéknek egyébként nincs baja, csak a dizájnjuk felett járt el az idő.

Ilyenkor jó megoldás lehet a csempefestés, ami viszont egy időigényesebb és macerásabb projekt, a csempematricákat azonban akár egy délután is felragaszthatod, és máris megújítottad velük a fürdőszobádat.

Ha pedig meguntad őket, le is cserélheted a mintát, így akár évente is megújíthatod a fürdődet!

 

Egyedi akasztók olcsó nyersanyagból

A nyersanyagok használata ismét divatossá vált az építészetben” – mondja Axanne Jelasity.

– „Ennél fogva a kötél, a beton/cement és a réz használata a lakberendezésben is központi szerepet kapott.

Ilyen olcsó alapanyagokból könnyedén készíthetsz menő akasztókat, amiken szuperül fognak mutatni a pihe-puha, bolyhos kéztörlők.

Használj szép köveket, réz rudakat és kender kötelet vagy műbőrt, hogy elkészítsd őket.

 

Ne rejtsd el a pipere cuccaidat, mutasd meg őket!

A bizsuk, sminkeszközök, pipereholmik elrejtése sokaknak okoz gondot, leginkább azért, mert hatalmas mennyiséget halmozunk fel belőlük. De nem fordult még elő veled, hogy megvettél valamit azért, mert annyira tetszett a csomagolása? Ha igen, akkor miért rejtenéd utána egy szekrény mélyére?

A szakértő szerint, ha megfelelő megoldást találsz a tárolásra, akkor érdemes szem előtt hagyni a pipereholmikat, mert ezek még egyedibbé, stílusosabbá teszik a fürdőszobát, ráadásul, ha jobban átlátod, hogy mi minden áll rendelkezésedre, nagyobb a valószínűsége, hogy ki is használod az eszközeidet.

Keress kreatív megoldásokat, lógasd a sminkjeidet mágneses táblára, akaszd a nyakláncaidat egy szép fagallyra, állítsd az ecsetjeidet vázába, és a fürdőszobád díszeivé válnak!

 

Dobd fel a kiegészítőidet!

A dekorálás olyan, mint a ruházkodás: amikor túl gyakran hordunk egy ruhát, úgy érezhetjük, hogy nincs mit felvennünk.

Ugyan ez a helyzet a kiegészítőkkel: amikor minden nap ugyan az a belső tér fogad minket, könnyen megfeledkezhetünk arról, hogy egyáltalán vannak körülöttünk dísztárgyak, vagy ami még rosszabb, megunhatjuk őket” – mondja a lakberendező.

Ahelyett, hogy új dekorációkat vennénk minden évben, fel is újíthatjuk a régieket. Ragassz parafa dugókat a régi fürdőszobai szőnyegedre, a műanyag szennyesládádat tekerd körbe kender kötéllel, ha szeretnéd, egyedi módon be is festheted. A fogkefék és a mütyürök tárolására szolgáló poharakat vagy üvegeket is egyedivé teheted egy kis festékkel.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást