Haj / Stílus

4 frizura, ami kivétel nélkül mindenkinek jól áll

4 frizura, ami kivétel nélkül mindenkinek jól áll

Nehéz megtalálni a tökéletes frizurát, hiszen lehet, hogy ami neked igazán tetszik, nem kimondottan passzol az arcformádhoz. Néha még a legnagyobb sztároknak is sikerül mellényúlniuk, pedig létezik négy olyan frizura is, ami arcformától függetlenül mindenkinek jól áll. Lássuk, melyek ezek!

Középhosszú haj

A hosszabb haj egyik legnagyobb előnye, hogy számtalan módon variálható, így minden arcformához van egy tökéletes megoldás a lehetőségek között.

Egyenes és hullámos frizurához is tökéletes, ráadásul élettelivé varázsolja a tincseket és megnöveli a haj volumenét is.

Attól függően, hogy milyen az arcod formája, érdemes játszani a választékkal: egy kerek arc esetében a középső választék szuper ötlet, de ha hosszúkásabb, oválisabb az arcod, akkor az oldalsó választék a tökéletes számodra.

Ne félj időnként félretűzni az egyik oldalon a tincseidet, hiszen ezzel is variálhatod az összképet, így hosszú távon még unalmassá sem válik.

 

Váltakozó hossz

Még a bobfrizurák között is akad egy olyan, ami mindenkin jól tud mutatni.

A legjobb választás, ha olyan vállig érő fazont választasz, ami hátul egy kicsit rövidebbre van nyírva, és fokozatosan hosszabbodnak a tincsek előre haladva.

Tökéletes azoknak, akik nem szeretnének túl sok időt eltölteni a fürdőszobában a reggeli készülődéssel, de mégis stílusos, elegáns frizurára vágynak.

Ha egyébként szereted összekötni a hajad, érdemes alaposan kigondolni a hosszt, mert sokszor ez a típusú bob csak kibontva hordható.

 

Oldalra fésült frufru

A teljes, egész homlokot betakaró frufru csak egy bizonyos arcformához áll jól, de az oldalfrufru egészen más kategóriába esik.

Mindegy, mennyire hosszú a hajad, érdemes bevállalnod az oldalra fésült frufrut, de úgy, hogy az tényleg a fejed oldaláról kezdődjön, akárcsak a képen.

Így ugyanis kiemeled az arcodat, ami sokkal karakteresebb és lágyabb lesz.

Ráadásul egybeolvad a haj többi részével, így ha meguntad, sokkal könnyebb lesz lenöveszteni is.

 

Rövid bob

Az igazán rövid bob frizura is jó ötlet, hiszen minden arcformához passzolni tud ez a stílus.

A lényege, hogy maximum az álladig érhet ilyenkor a hajad, de azt már te döntöd el, hogy miként variálod a későbbiekben.

Egy kerek arcformánál nem muszáj frufrut vágatnod, de egy hosszúkásabb esetén érdemes elgondolkodnod legalább az oldalsó változatban, hogy egységesebb legyen az összkép.

A rövid bob előnye, hogy egyenes és hullámos hajhoz egyaránt jól néz ki.

 

+1 tipp:

Minden frizuránál fontos tudnod, hogy bizonyos módszerekkel még különlegesebbé, egyedibbé varázsolhatod őket.

Hogy ne legyen egyhangú a külsőd, időnként variáld a hajad akár kendővel, csatokkal, melírral, vagy fonatokkal.

Így még jobban kitapasztalhatod, mi áll jól az arcformádhoz, és megtalálhatod a saját stílusodat is.

Ezért még akkor is egyedi lesz a frizurád, ha egyébként körülötted sok más embernek van ugyanolyanra vágatva a haja.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást