2020 nem kuka! Az év 5 legnagyobb tanulsága és amiért hálásak lehetünk

2020 nem kuka! Az év 5 legnagyobb tanulsága és amiért hálásak lehetünk

Címlap / Életmód / Lélek / 2020 nem kuka! Az év 5 legnagyobb tanulsága és amiért hálásak lehetünk

Minden szempontból furcsa és negatív dolgokkal teli esztendőn vagyunk majdnem túl. Azt hiszem, abban megegyezhetünk, hogy nem ebben az évben fogjuk megtalálni a boldogság kulcsát. Ugyanakkor levonva a megfelelő tanulságokat, ebben az évben is hálásak lehetünk.

Az év elején még nem tudtuk, mi fog történni, nem sejtettük, hogy tavaszra minden megváltozik. Áprilisban már azért beférkőzött egy fura, sötét félelem mindenki lelkébe. Az a félelem bennünk maradt, lenyomatot hagyott bennünk, mint a test a memóriahabos matracban. Nincs olyan ember, vállalkozás, akit ne érintett volna valahogy ez az egész. A sok nehézség és bizonytalanság ellenére, azt hiszem, ennek az évnek is van, mit köszönnünk. 

#1. tanulság – Az ember nagyon jól tud alkalmazkodni

Ha mást nem is tanultunk ebben az évben, azt minden bizonnyal igen, hogy milyen jól megy az alkamazkodás. Természetesen nem mindenki művésze ennek, de rákényszerültünk, és ez felnyitotta a szemünket. 

#2. tanulság – Bármire képesek vagyunk

Ha nagyon akarjuk, bármit meg tudunk tenni. Akármit. Sok olyan dolgot kellett megoldani, amit lehet, hogy eddig nem csináltunk. Ez persze az alkalmazkodás része, mégis sokan megdöbbentek saját magukon, hogy mikre képesek. Elég, ha csak a sok-sok házipéket nézzük, akik időt és energiát nem sajnálva vetették bele magukat a kenyérsütésbe, a kovászkészítésbe.

#3. tanulság – Az emberi kapcsolataink mindennél fontosabbak

Eddig nagyon természetesnek vettük, hogy bármikor találkozhatunk azzal, akivel akarunk. Na, ez most megváltozott. Minden találkozást jól meg kell gondolni, az ünnepek alatt is kicsit máshogy lehetünk együtt szeretteinkkel. Ez a hiányérzet felértékel most minden emberi kapcsolatot, barátságot, családi köteléket. A féltés és a bizonytalanság minden eddiginél nagyobb bennünk, a tehetetlenség érzése pedig gombócot hagy a torkunkban. 

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»