„Köszönöm, hogy vagy nekem!” 20 apró, kényeztető ajándék ötlet anyák napjára

„Köszönöm, hogy vagy nekem!” 20 apró, kényeztető ajándék ötlet anyák napjára

Címlap / Életmód / Család / „Köszönöm, hogy vagy nekem!” 20 apró, kényeztető ajándék ötlet anyák napjára

Természetesen az évben nem csupán egy nap áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy köszönetet mondjunk, törődjünk az édesanyánkkal, de május első vasárnapján feltétlenül érdemes biztosítanunk a szeretetünkről. Ezt te is számos formában megteheted, bár sajnos idén – ahogy tavaly – meglehetősen korlátozottak a lehetőségek. Szerencsére még így is meglepheted anyukádat egyedi, teste szabott és különleges ajándékokkal!

Íme a 15 legszebb anyák napi idézet!

Kézzel készült, kényeztető kozmetikumok

Kozmetikumok anyák napjára
1. Lush Anyák napi szépségápolási csomag, 2. Lush virágos fürdőkvartett, 3. Lush zuhanyzó trió, 4. Lush kényeztető fürdő (háttér: Inna Sinano/istockphoto.com)
  1. Anyák napi szépségápolási csomag

Ha anyák napja, akkor először a szépségápolási csomagok jutnak eszünkbe, és nem véletlenül. Az anyák sokszor hajlamosak arra, hogy háttérbe szorítsák saját magukat. Márpedig anyák napján mindenki megérdemel egy kis extra kényeztetést! Erre a célra tökéletesek a Lush ajándékcsomagjai, amiknek köszönhetően anyukád úgy jöhet ki a fürdőszobából, mint akit teljesen kicseréltek. 

2. Virágos fürdőkvartett

Ez a csomag négy különleges fürdőcsodából áll, úgyhogy legalább négy alkalomra gondoskodhatsz arról, hogy anyukád igazi kényeztetésnek, valóságos wellness-programnak élje meg az otthoni fürdőzést. Két fürdőbomba és két pezsgő habfürdő gondoskodik arról, hogy maximálisan ellazulhasson.

3. Zuhanyzó trió

Akkor sem kell lemondanod a fürdéshez használt kozmetikumok ajándékozásáról, ha anyukádnak otthon nincs kádja, csupán zuhanyzója. Erre a célra is készültek már luxuskozmetikumok, pl. ez a Lush csomag, ami egy radírozó tusfürdőt, egy testápolót és egy izgalmas zuhanybombát tartalmaz.

4. Kényeztető fürdő a mély alvásért

Anyukád sokat stresszel és nehezen tud elaludni? Akkor igazán testreszabott ajándékkal lepheted meg, ha ezt a szépségápolási csomagot választod. Ráadásul nem is egy, hanem mindjárt három éjszaka gondoskodhatsz a nyugodtabb pihenéséről, ugyanis ez a csomag 3 álomba ringató fürdőbombát tartalmaz. 

Könyvek

Könyvek anyák napjára
1. Bookline, 2. Alomgyar.hu, 3. Libri, 4. Bookline (háttér: Inna Sinano/istockphoto.com)

1.Anyának lenni

Ha anyukád szeret olvasni, akkor garantáltan örömmel veszi a könyvajándékokat. Biztosan tudod, mi iránt érdeklődik, és érdemes is elindulni azon a vonalon, de az anyák napja különleges: valamilyen alkalomhoz illő könyv, mint pl. ez a novellagyűjtemény, biztos örömöt visz a mindennapjaiba.

2. A női test alakváltozatai

Az anyák napja tökéletes arra, hogy beszéljünk a nőiségről, az anyaságról és mindenről, ami hozzánk, nőkhöz szorosan kapcsolódik. Ez a különleges könyv, amit Czingel Szilvia írt a közelmúltban, az 1880-as évek végétől egészen 1945-ig mutatja be, miként alakult át a női testkultúra. 

3. A lányom mindig az én lányom

Ha anyukád inkább a regényekért rajong, akkor is bőségesen van miből válogatni a könyvesboltok polcain. Agatha Christie neve biztosan ismerősen cseng mindenkinek, de azt már kevesebben tudják, hogy a remek szerző nem csak krimiket írt, hanem még romantikus regényeket is.

4. Farkasokkal futó asszonyok

Akkor is csodás könyvekkel lepheted meg anyukádat, ha ő inkább a kicsit megfoghatatlan, spirituális vonatkozású, a nők szellemiségével foglalkozó műveket kedveli. A Farkasokkal futó asszonyok éppen ilyen: garantáltan lebilincselő, elgondolkoztató könyvvel ajándékozhatod meg, ha ezt választod számára. 

Egyéb ötletek

Konyhai ajándékötletek anyukádnak
1. Tchibo, 2. Fermentorblog, 3. Aromao, 4. Zenzero (háttér: Inna Sinano/istockphoto.com)

1.Újrahasznosított jegyzettömbök

A rohanós anyukáknak, nagymamáknak mindig jól jönnek a különféle tervezők, de ahhoz, hogy ez az ajándék ne legyen túlságosan egyhangú és sablonos, nem árt egy kicsit különlegesebb változatot keresned. Ilyen lehet pl. egy újrahasznosított termék, ami egyszerű, kifinomult, de letisztult is egyben.

2. Nem kézzel fogható ajándék

Manapság nagyon nehéz olyan ajándékot adni, ami egyúttal élményszámba megy, hiszen nem igazán tudjuk beváltani a különféle kuponokat. Ezt a problémát küszöbölik ki a webináriumok, az otthonról hallgatható előadások. Én is éppen a napokban jelentkeztem egyre, miután nem régen elvégeztem egy online tanfolyamot – most a nappaliban fogok megismerkedni a laktofermentálás egy különös ágazatával.

3. Diffúzor

A diffúzor olyan ajándék, ami egyszerre gyönyörködtetheti a szemet és még az egészségnek is jót tesz –ez nagyon lényeges szempont volt az utóbbi időben. A hidegpárásítók képesek arra, hogy egészen apró molekulákká bontsák a minőségi illóolajokat, amik így mélyebbre hatolva, fokozottan tudják kifejteni jótékony hatásukat. A kellemes mellékhatás pedig az, hogy az egész lakásban isteni illat lesz.

4. Egyedi karkötők

Az ékszerek minden alkalomra kiváló választásnak bizonyulnak, de szerencsére akkor is választhatsz különleges, egyedi darabokat, ha nem akarsz nemesfémekre komoly összeget áldozni. Számos weboldalon találsz olyan lehetőségeket, amiknek köszönhetően különféle kristályokból, egyedileg állíthatod össze anyukádnak a legújabb karkötőjét, vagy bármilyen más ékszerét. 

Ruházati kiegészítők

Ruha ajándéköltetek anyukádnak
1. Hagabag, 2. Artonme, 3. Orsay, 4. AboutYou (háttér: Inna Sinano/istockphoto.com)

1.Egy szép táska

A táska olyasvalami, amiből sosem elég, ráadásul egyáltalán nem nehéz mindig újfajtát választani. Ha anyukád ragaszkodik valamilyen színhez, formavilághoz, akkor attól ne térj el, de ha nyitott ezen a téren, bátran nézz szét a legújabb trendek között, esetleg lesd meg a hazai, kézzel készített táskák világát!

2. Csodás ruhák

Ruhát akkor érdemes vásárolnod anyukádnak, ha pontosan tudod a méretét, vagy éppen felpróbálhatod helyette, ellenkező esetben jobban jársz a különféle kiegészítő darabokkal. De ha nem jelent számodra problémát a méret kiválasztása, feltétlenül nézz szét a hazai kínálatban, mert rendkívül ügyes tervezők állnak a rendelkezésedre, akik bármilyen egyedi elképzelést megvalósítanak. 

3. Könnyed sálak és kendők

Míg egy ruhát nehezebb pontosan, méretre szabottan kiválasztani, addig a sálakkal, kendőkkel, stólákkal már más a helyzet. Ez az alkalom tökéletes arra, hogy meglepd anyukádat egy szép, egyedi, a színtípusához passzoló darabbal. 

4. Derékra való övek

Manapság különösen népszerűnek bizonyulnak a derékhangsúlyos ruhák, amiket az idősebb korosztály eddig is előnyben részesített. Egy olyan övvel, aminek szabályozható a mérete, nyugodtan meglepheted anyukádat, hiszen bármelyik öltözékéhez párosítani tudja. 

Otthoni dekorációk

Anyák napi dekorációk
1. Solinfoshop.hu, 2. Ajandekbazis.hu, 3. Selyemmalac, 4. Bernikertwebshop (háttér: Inna Sinano/istockphoto.com)

1.Különleges tányérok

A konyhai kiegészítők, amik egyúttal dekorációkként is funkcionálhatnak, minden háztartásban jól jönnek. Ha ismered anyukád ízlését, bátran meglepheted egy szép és minőségi darabbal – ennek biztosan talál majd helyet.

2. Hatszögletű faliképek

A faliképek népszerű és kedves ajándéknak számítanak az anyukák és a nagymamák számára egyaránt, de kicsit sablonosnak, unalmasnak hathatnak és jól meg kell gondolni, milyen keretet választunk hozzájuk. Ezt a problémát küszöbölik ki a trendi, hatszögletű, bővíthető faliképek, amik minden otthonba jól illenek, és ráadásul még fúrni sem kell őket.

3. Kerámia kiegészítők

Nem mindenki otthonába passzolnak a modern kiegészítők, de ebben az esetben is gondolhatsz a dekorációra ajándék gyanánt. A hobbiboltok számos lehetőséget kínálnak arra, hogy te magad állíts össze valamilyen kedves meglepetést, de szakemberekhez szintén fordulhatsz – pl. csodálatos, kerámiából készült díszeket is rendelhetsz. 

4. Tündérkertek

Sokan inkább idősebb korukban kezdik megszeretni a kertészkedést, a virágokat, de sajnos nem mindenkinek van lehetősége arra, hogy az udvarában hódoljon ennek a tevékenységnek. Ha nem akarsz egy szokásos, cserepes szobanövénnyel beállítani, akkor választhatod a tündérkerteket. Kiegészítőkből, friss pozsgásokkal megtűzdelve saját kezűleg összerakhatod őket, de természetesen rendelni is tudsz. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást