Párkapcsolat / Szerelem

10 szó, ami átalakíthatja a kapcsolatodat

10 szó, ami átalakíthatja a kapcsolatodat

Harry ezt zokon veszi, hiszen terveik voltak, és amikor Priscilla magyarázkodni próbál, félbeszakítja. A szemére veti, hogy a munkája mindig elsőbbséget élvez, holott megbeszélték, hogy a közös terveiket soha nem mondják le, és ez alól nincsenek kivételek. Mostanra azonban, hiába beszélnek meg valamit előre, már bele sem meri élni magát, mert tudja, hogy Priscillának közbe fog jönni valami.

A monológ után Priscilla dühösen kiviharzik a szobából, Harry pedig nem megy utána. Idővel azonban Priscilla visszatér. Lehet, hogy Harry úgy érezte, nem hallotta meg, amit mondani akart neki. Noha Priscilla eleinte valóban elzárkózott, csendes magányában át tudta gondolni a dolgokat. Belátta, hogy Harry egyébként nem önző vagy őt korlátozó társ, csak valaki, aki szeretne időt tölteni vele.

Priscilla ezért azt mondja a férjének: tudja, hogy úgy tűnt, mint akit nem érdekel, mit mond, de nagyon is figyelt rá, és belátja, hogy igaza van. Valóban munkamániás, de számára fontos a munkája, és az is fontos neki, hogy Harry támogassa ebben. Lehet, hogy sokat dolgozik, de szüksége van arra, hogy ő dönthesse el, mikor és mennyi energiát fektet a karrierjébe. Mindezzel együtt megérti, hogy a kapcsolatuk ápolásába is energiát kell fektetnie. Nagyra értékeli, hogy Harry őszinte volt vele, amikor elmondta, hogy nem boldog. Elhalasztja az értekezletet a következő hétre, még ha akkor nem is tud mindenki részt venni rajta. Így megtarthatják a másnapi programjaikat.

A szerzőpáros rámutat, hogy Harry elég bölcs volt ahhoz, hogy nyíltan, és, ha érzelmekkel fűtve is, de nem indulatosan kommunikálja az érzéseit. Elég bölcs volt ahhoz is, hogy amikor látta, hogy Priscilla nem nyitott a kompromisszumra, időt és teret adott neki. Priscilla pedig idővel átlépett a sértettségén, és reálisan tudta átgondolni a helyzetet. A legfontosabb azonban, a szerzők szerint az a mondat, amivel Priscilla a vitát zárja:

„Köszönöm, hogy elég fontos vagyok neked ahhoz, hogy őszinte legyél.”

Ez az a 10 szó, ami mindent más perspektívába helyez, és működőképessé tud tenni egy kapcsolatot a nehéz helyzetekben is.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást