Egészség / Életmód / Lélek

5 jel, hogy nem a tested, hanem a lelked fáradt el

5 jel, hogy nem a tested, hanem a lelked fáradt el

Az utóbbi időben sokszor vagy kimerült, sőt, gyakran érzed magad úgy, mintha kiégtél volna? Általában azt hisszük, hogy a fáradtságunkról a kevés alvás tehet, de valójában nem mindig ez a helyzet; könnyen lehet, hogy nem a tested, hanem a lelked fáradt el. Az alábbi jelek ezt támasztják alá, így ha magadra ismertél, eljött az érzelmi pihenés ideje!

Megmagyarázhatatlan fájdalmak

A lelki kimerültségre sokszor nem csak a szomorúság vagy az ingerültség utal, hanem fizikai fájdalmak is előjelezhetik ezt.

Nem is olyan meglepő, ha jobban belegondolsz, hiszen a lelkünk és a testünk szoros kapcsolatban áll egymással.

Ezért nem ritka, hogy amikor a lelkeddel vannak gondok, az fizikai módon manifesztálódik.

Ha gyakran érzel megmagyarázhatatlan fájdalmat a végtagjaidban, fejfájást, vagy rosszabbá válik a közérzeted, noha egyébként nem vagy beteg, akkor szinte biztos, hogy a lelked fáradt el, és nem a tested.

 

Szorongás és pánikroham

Amikor a lelked elfárad, úgy érezheted, hogy nem találsz nyugalmat és békét ebben a zűrzavaros világban.

Emiatt egyre gyakrabban tapasztalhatod magadon a szorongás és a pánik tüneteit, mindenféle kiváltó ok nélkül.

Például ülsz a munkahelyeden, majd egyszer csak rendkívül stresszes és ideges leszel, magad sem tudod, miért. Vagy este fekszel az ágyban, és nagyon rossz érzésed támad, pedig semmi nem történt, ami okot adna erre.

Sőt, az sem kizárt, hogy a tömegközlekedési eszközön, a sok külső inger hatására pánikrohamod lesz, és le kell szállnod.

Ha gyakran érzel nyomást a mellkasodon, a lelked üzenni próbál neked!

 

Rosszul alszol

Hiába érzed magad mélységesen fáradtnak, mégsem tudsz elaludni, amikor végre bedőlsz az ágyba.

A gondolataid ugyanis megállás nélkül cikáznak; akkor is, ha lefekvés előtt nyugtató teát iszol, vagy relaxációs zenét hallgatsz.

Arról nem is beszélve, hogy amikor végre nagy nehezen sikerül elaludnod, állandóan felébredsz, vagy rémálmaid vannak.

Időnként sikerül többet aludnod, de még ilyenkor is fáradtan ébredsz, és úgy érzed, nem tudsz magadhoz térni.

Emiatt egy idő után nem csak lelkileg, de fizikailag is teljesen kimerülsz.

 

Magányosnak érzed magad

Azok az emberek, akik lelki problémákkal küzdenek, és teljesen kimerültek, gyakran kaphatják azon magukat, hogy teljesen eltávolodtak a szeretteiktől.

Nem feltétlenül fizikai távolságról van szó, hanem mentális és érzelmi elszigetelődésről, mert úgy érzik, nincs erejük beszélgetni sem.

Ha te is ilyen helyzetbe kerültél, akkor szinte biztos, hogy egy idő után magányosnak kezded érezni magad, akkor is, ha mások körbevesznek téged.

Elkezdesz azon gondolkodni, hogy kiben bízhatsz meg, kire számíthatsz, és ez még nagyobb gátat vet közéd és a barátaid közé.

 

Motiválatlan vagy

A lelki kimerültség egyik legnagyobb jele, hogy úgy érzed, nincs miért felkelni reggel.

Noha egykor lelkesen jártál munkába, mára ennek nyoma sincs, kimondottan motiválatlan vagy, és úgy érzed, semmi értelme belefektetned az energiát a munkába, mert a végén úgysem térül meg.

Ilyenkor az ok egyszerű: a lelked elfáradt, elfogytak a tartalékok, és már nem kapsz elég erőt ahhoz, hogy vidám és optimista legyél.

Amennyiben ebben, és a többi jelben is magadra ismertél, ideje, hogy kivegyél egy kis szabit, és önmagadra koncentrálj. Tölts el egy hétvégét azzal, hogy relaxálsz, feltöltődsz, meditálsz, és megpróbálod kizárni a negatív hatásokat az életedből.

Találj egy hobbit, amit otthon is tudsz csinálni és leköt, vagy egyszerűen csak rendezd át a lakást. Máris másként fogod érezni magad!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást