Ha valami nagyon mutatós és nagyon tavaszi hidegtálra való finomságot szeretnénk családunk asztalára varázsolni, akkor készítsük el ezt a zöldséges sajttekercset!
Hozzávalók: 30 dkg trappista sajt 25 dkg vegyes zöldség (pl. mexikói keverék) 3 szelet sonka 1 főtt tojás ételízesítő Elkészítés: Dupla sütőzacskóba tesszük a sajtot, jól lezárjuk és forrásban lévő vízbe tesszük. 20 percig forraljuk. A zöldségeket ételízesítős vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Amint megolvadt a sajt, kiemeljük egy szűrőlapáttal és egy vizes nyújtódeszkára fektetjük. Kivesszük a zacskóból és téglalap alakúra nyújtjuk. Elterítjük a sajton a darabkákra tépdelt sonkát, a zöldségeket és a negyedelt főtt tojást, majd szorosan feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk, és 3-4 órára behűtjük. Amikor a sajttekercs megkeményedett, felszeletelhetjük.