Zöldséges sajttekercs

Zöldséges sajttekercs

Címlap / Életmód / Receptek / Zöldséges sajttekercs

Ha valami nagyon mutatós és nagyon tavaszi hidegtálra való finomságot szeretnénk családunk asztalára varázsolni, akkor készítsük el ezt a zöldséges sajttekercset!

Hozzávalók:   30 dkg trappista sajt 25 dkg vegyes zöldség (pl. mexikói keverék) 3 szelet sonka 1 főtt tojás ételízesítő   Elkészítés:   Dupla sütőzacskóba tesszük a sajtot, jól lezárjuk és forrásban lévő vízbe tesszük. 20 percig forraljuk.   A zöldségeket ételízesítős vízben megfőzzük, majd leszűrjük.   Amint megolvadt a sajt, kiemeljük egy szűrőlapáttal és egy vizes nyújtódeszkára fektetjük. Kivesszük a zacskóból és téglalap alakúra nyújtjuk.   Elterítjük a sajton a darabkákra tépdelt sonkát, a zöldségeket és a negyedelt főtt tojást, majd szorosan feltekerjük.   Alufóliába csomagoljuk, és 3-4 órára behűtjük. Amikor a sajttekercs megkeményedett, felszeletelhetjük.
 

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!