Hozzávalók 8 személyre
1 közepes (40 dkg) piros édes burgonya, kockázva
2 evőkanál oliva olaj
1 piros édes paprika, kockázva
2 gerezd fokhagyma, vékonyan felszeletelve
6 tojás
1/3 csésze reszelt parmezán sajt
Elkészítés
Melegítsük a sütőt 180°C-ra. Kenjük ki a tepsit kb 4 cm vastagon. Főzzünk fel vizet egy lábasban, adjuk hozzá a burgonyát. Főzzük 5 percen keresztül majd szürjük le.
E közben forrósítsunk olajat egy palacsintasütőben közepes-magas fokozaton, adjuk hozzá a paprikát. Puhítsuk 3 percig, adjuk hozzá a fokhagymát, főzzük további 1 percet ameddig a paprika megpuhul.Vegyük le a tüzről.
Keverjük ki eg tálban a tojásokat 1/4 csésze parmezánnal.Ízesítsük sóval és borssal. Öntsük a tojásos keveréket a tepsibe. Dobáljuk rá a burgonyát és paprikát. Szórjuk meg a megmaradt parmezánnal. Süssük 20 percig, ameddig arany színüvé nem válik. Tegyük félre hűlni.
Vágjuk fel és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!