Szerelem / Párkapcsolat

5 zavaró dolog, amiért NE mondj nemet egy induló kapcsolatra

Mindenki megpróbálja – lehetőleg minél előbb – az összes hasznos információt begyűjteni leendő partneréről. Tudatosan, vagy éppen tudat alatt teszteljük egymást, és minden elhangzott mondatot gondosan raktározunk. Általában itt csúszik be az első hiba a dologba: hajlamosak vagyunk a zavaró dolgokat felnagyítani, és akár nemet mondani az induló kapcsolatra. Pedig, az alábbiak miatt egyáltalán nem kellene elkövetned ezt a hibát!

Nagyon le akar nyűgözni a pasi

Ami egy darabig vonzó, az egy idő után idegesítő tud lenni, és ez különösen igaz akkor, ha már-már nyomulásba csap át a férfi kezdeményezése. Persze, ha érzed, hogy teljesen hidegen hagy, bármit is csinál, akkor nem igazán van miről beszélni.

Ellenkező esetben jobban teszed, ha nem riaszt el, hogy mindenáron szeretne lenyűgözni. Ezek a próbálkozások sajnos gyakran rosszul sülnek el, annyira igyekszik meghódítani, hogy fellengzős szövegekkel jön, vagy éppen olyan helyekre visz el randizni, amit egyébként nem engedhet meg magának a későbbiekben.

Már-már szánalmasnak is hathat az ilyesfajta próbálkozás, de a szándékot kell értékelned: semmi sem riasztja vissza a cél érdekében. Mi ez, ha nem bizonyíték arra, hogy komolyan akar téged?

Kissé zavarba ejtőek a beszélgetéseitek

Kevés olyan szerencsés páros van, akik már az elején is teljesen egymásra hangolódnak, ez leginkább akkor fordul elő, amikor a barátság csap át szerelembe. Egyébként gyakori, hogy kissé bugyuta, tapogatózó és döcögős a beszélgetés, ami során elhangzanak olyan mondatok is, amik egyáltalán nem teszik vonzóvá a másikat.

Ez teljesen normális. Oka részben a korábban említett tény, hogy megpróbáljátok lenyűgözni egymást, és ennek érdekében esetenként nagyzoltok, vagy éppen szerepet játszotok. A másik, háttérben megbújó ok az, hogy egyszerűen zavarban vagytok, dadogtok, nem tudjátok, mit vártok el pontosan egymástól.

Ugyan ez idegesítő, ahogy jobban megismeritek egymást, változik. Ha nem, akkor persze búcsút kell vennetek egymástól, de az első találkán nem mérvadó, ha kissé ügyetlenül beszélgettetek.

Nem annak indult, ami lett

Az emberek terveznek, aztán a dolgok szépen másként alakulnak. Tipikus példa erre, ha túl korán lefeküdtetek egymással, vagy csak egyéjszakás kalandnak indult a kapcsolatotok, de annyira jól sikerült, hogy most nem tudjátok, hogyan tovább. Pedig a válasz igazán egyszerű! Félre kell tenni azt a beidegződést, hogy „csak arra” kelletek egymásnak, és ki kell élveznetek, hogy ennyire működik a kémia.

Ugyan sokan úgy vélik, ha valami csak szexnek indult, vagy a nő túl korán beadta a derekát, akkor az egész veszendőbe ment, a férfi nem fogja kellően értékelni.

Tény, hogy erre is akad példa, de sokkal aggasztóbb, ha nem működik köztetek a kémia. Jó szexre már épültek fantasztikus szerelmek, de a szex és vonzalom nélküli viszonyok aligha állják meg a helyüket a modern kapcsolatok terén.

Különböző jövőtervek

Érzékeny mezsgye, amit ugyan figyelmen kívül hagyni nem szabad, de nem érdemes túl nagy jelentőséget sem keríteni neki. Egyszerűen azért, mert a szerelem és az új élethelyzet mindent felülír. Talán azt mondja, hogy záros időn belül szeretne külföldre költözni, te viszont ezt egyáltalán nem preferálod – ha komolyra fordulnak a dolgok, akkor egész biztos, hogy találtok olyan megoldást, ami mindkettőtök számára ideális, hiszen a szerelmetek kerül az első helyre.

Az is lehet, hogy nem áll szilárd elhatározás egy-egy ilyen kijelentés mögött, csupán egy jól hangzó terv az egész. Pl. kicsúszhat a te szádon is, hogy nem akarsz most minden véresen komolyan venni, szeretnél kicsit lazábban élni, élvezni az életet. Holott ez egyáltalán nem igaz, csak nem hangzik jól az első randin, hogy két éven belül házasságot és gyermeket szeretnél.

Túlságosan bonyolultnak tűnik

Sokan megtalálják az ideális partnert, de a körülményeik annyira bonyolultnak tűnnek, hogy úgy érzik, nem éri meg az egész. Igaz, hogy egyáltalán nem könnyű egy jól bevált életmódot feladni a gyakorlatilag teljesen bizonytalanért – és ez különösen megállja a helyét akkor, ha már jó ideje egyedülálló vagy, és felépítettél magadnak egy önálló életet.

Azonban, ha sosem élsz a lehetőséggel, főleg azzal, ami igazán kecsegtetőnek tűnik, akkor örökre bánni fogod. Igen, bonyolult, hogy eldöntsétek, ki költözzön. Nem egyszerű az sem, ha az ország másik felében laktok, vagy egy időre távkapcsolatba kényszerültök.

Nem segít a szerelmetek indulásán, ha félig benne vagytok a régi kapcsolatotokban, esetleg hiteletek, gyereketek van. De fog bármi változni, ha meg sem próbáljátok? A kérdés az, a problémák bűvkörében fogjátok élni az egész életeteket, vagy már most a megoldás elé mentek…

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást