Zabkenyér és sós zabkása? 4 kötelező recept zabbal, amit imádni fogsz

Címlap / Életmód / Receptek / Zabkenyér és sós zabkása? 4 kötelező recept zabbal, amit imádni fogsz

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

A zab az egészséges életmód egyik legfontosabb alapanyaga. Azonban nem árt tisztázni, hogy miért is érdemes rendszeresen fogyasztani ezt a nagyszerű fehérje- és rostforrást! Amellett, hogy megannyi vitamin- és tápanyagtartalommal rendelkezik, a zab elképesztően sokoldalúan alkalmazható az étkezés során, így mind az édesebb ízvilághoz, mind a sós ízélményekhez kiváló alap. 

Komplex szénhidráttartalmának köszönhetően a cukorbetegek is nyugodt szívvel fogyaszthatják. Továbbá köztudott, hogy az emésztésre is remek hatást gyakorol, ugyanakkor érdemes tisztában lenni a rostigényünkkel. Míg vannak, akiknek magas a rostigényük, így napi szinten fogyaszthatnak zabot vagy más rost tartalmú ételeket, addig másoknak ez az érték alacsony, és megterhelő lehet számukra a túlzott rostfogyasztás.

Az alábbi receptek mind zabra épülnek, azonban eltérő arányban és ízvilágban, így mindenki megtalálhatja a számára ideális verziót.

1. Chia magos zabkenyér

Hozzávalók:

  • 2 csésze zabpehely,
  • ½ csésze chia mag,
  • 5 evőkanál útifű maghéj,
  • 1 teáskanál tengeri só,
  • 1 evőkanál juharszirup,
  • 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír,
  • 2 csésze víz.

Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A kókuszzsírt olvasszuk meg, a zabpelyhet egy mixer segítségével őröljük le. Egy tálba mehet bele az őrlemény, az olvasztott zsír és minden más hozzávaló. A vízzel csínján bánjunk, azt kisebb adagokba tegyük hozzá! Mikor megkaptuk a kívánt tészta állagot, tegyük egy sütőformába, és 20-30 percig süssük! Vegyük ki a kenyeret, fordítsuk át, és további 30-40 percig süssük fejjel lefele! Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd fogyasszuk egészséges krémekkel és feltétekkel!

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!