Itt a WIFI jelszó a világ összes repteréhez! Nincs több unatkozás

Itt a WIFI jelszó a világ összes repteréhez! Nincs több unatkozás

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Itt a WIFI jelszó a világ összes repteréhez! Nincs több unatkozás

Kétségtelen, hogy a repülés sokkal gyorsabb, mint autóval, vonattal vagy busszal utazni valahova, de az nagy-nagy negatívuma az utazásnak, hogy órákkal az indulás előtt a reptéren kell lenned. Szerencsére ezen túl legalább lesz mivel elütnöd az idődet.

Mert a kártyajáték hamar unalmassá válik

Persze, a nyaralás előtti, vagy végét jelző órák tökéletesek lehetnek arra, hogy a családdal kártyázzatok, társasozzatok vagy csak beszélgessetek, de van olyan, hogy egyedül utazol, már unod a könyvedet, vagy éppen órákat késik a járatod, és már tényleg nem tudod, mivel üsd agyon az idődet. A legtöbb reptéren van internet, de ez sokszor nagyon lassú, vagy csak bizonyos oldalak betöltésére szolgál, esetleg csak korlátozott ideig, például 40 percig, egy óráig elérhető.

A jelszóval védett WiFi csak a kiváltságos, VIP kártyás vagy extra díjat fizető utasok kiváltsága – legalábbis eddig az volt. Most azonban itt a megoldás, hogy soha többé ne unatkozz egyetlen reptéren sem!

Minden jelszó, egy helyen

Anil Polat blogger, számítógépes mérnök és megrögzött utazó, aki tökéletesen átérzi a reptéren internet nélkül utazók problémáját, és mivel maga is sokszor nyúlta le így vagy úgy a WiFi jelszót, előállt egy térképpel, amelyen a világ összes repterének összes WiFi jelszava megtalálható.

A gyűjteményt itt éred el és a szerző arra a nagyon valószínű következményre is gondolt, hogy a reptereken esetleg megváltoztatják az eddigi jelszavakat. A cikken belül arra is lehetőség van, hogy valaki kapcsolatba lépjen vele, és frissítse az adatbázist.

Kérdés, hogy meddig működik

Kérdés persze, hogy az oldal meddig tud aktuális maradni, és hogy bár valószínűleg sokan lesznek, akik innen lesik le a WiFi jelszavakat, hányan lesznek, akik egy jelszómódosítás után, mikor az új kód birtokába kerülnek, hajlandóak is lesznek majd azt megosztani a nagyvilággal, azt kockáztatva így, hogy sokkal többen csatlakoznak a hálózatra, lelassítva azt, esetleg ismét a jelszó megváltoztatására ösztökélve ezzel a szolgáltatót.

Itt a WIFI jelszó a világ összes repteréhez! Nincs több unatkozás

A praktikus problémák mellett persze a térkép etikai kérdéseket is felvet, hiszen végül is a titkos jelszóval védett WiFin keresztüli szörfölés az internetkapcsolat „ellopása”, de mindezekkel együtt is azt mondjuk, érdemes elmenteni az oldalt a böngésződ könyvjelzői közé.

Így ha legközelebb órákra egy reptéren ragadsz, és az unalom győz a morál fölött, esetleg villámgyorsan kell választ találnod egy S.O.S. kérdésre, akkor kis szerencsével gyors és működő internetet találhatsz a közelben. Az pedig, hogy a tippet megosztod másokkal is, esetleg megtartod magadnak a működő kódot és a gyorsabb internetet, már rajtad múlik. Azért majd mielőtt gépre szállsz, ne felejts el tenni valami kedves dolgot, hogy biztos, ami biztos, helyre billentsd a karmád.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást