Így fogunk lazulni 2021-ben – Ezek az új wellness trendek

Így fogunk lazulni 2021-ben – Ezek az új wellness trendek

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Így fogunk lazulni 2021-ben – Ezek az új wellness trendek

Beauty: bőrápolási rutin spa élménnyé téve

A szakértők szerint a bőrápolás 2021 szépségtrendjeinek középpontjába kerül majd, és nem csak a bőr védelméről, de a lazításról, pihenésről, kikapcsolódásról is szól majd. A bőrápolási rutin egyfajta spa élménnyé változik, és mindenképpen valami olyan napi és heti programmá kell válnia, amit élvezettel csinálsz.

A szakértők szerint tovább járják hódító útjukat a fátyolmaszkok, divatba jönnek az illatos krémek és szérumok, és nem csak a hatás lesz fontos, de az is, ahogyan egy termék kinéz, mert a bőrápolás közben is szeretnénk majd jól érezni magunkat.

Szépség wellness trendek
Picture Store/istockphoto.com

Egészség: legyünk végre kipihentek!

Hiába töltöttük 2020 jelentős részét otthon, kipihentebbek ettől nem lettünk. Egyes becslések szerint az emberek egyharmada kialvatlanságtól szenved, ami nem csak az általános közérzetedet vagy az aznapi teljesítményedet befolyásolja, de hosszú távon jelentősen károsítja az egészségedet is.

Dr. Claudia Aguirre neurológus szerint szerencsére te is sokat tehetsz azért, hogy helyrebillentsd az alvási szokásaidat. Segíti az ellazulást, ha lefekvés előtt veszel egy forró fürdőt, de az is elég, ha csak meleg vízbe áztatod a lábaidat, majd innen rögtön a hűvös hálószobába mész aludni.

Az illóolajok közül a levendula és a rózsa az, amik segíthetnek a pihenésben, ezeket nyugodtan használd a hálóban is. A közvetlenül az alvás előtt, ágyban végzett jógagyakorlatok is segíthetnek abban, hogy jobb legyen az oxigénáramlásod, elengedd a stresszt, és gyorsan elaludj.

Tippek pihentető alváshoz
fizkes/istockphoto.com

Mentális egészség: erős alapok

Az előző év minden kétséget kizáróan bizonyította, hogy nem várhatjuk a külső körülményektől, hogy gondoskodjanak a boldogságunkról, mert azok bizony bármikor megváltozhatnak.

A mentális egészségünknek saját magunk kell biztos alapokat építenünk. Glissen Rhode terapeuta szerint ebben segíthet, ha például Hálalistát írunk. Írd össze mindazokat a tevékenységeket, embereket és dolgokat, amelyek örömet okoznak neked.

Hozz létre egy igazi, nyomtatott példányos listát tollal és papírral, vagy használd a telefonodon a jegyzeteket. A lényeg, hogy ne feledd el rendszeresen frissíteni a listádat. Szintén segít, ha tudatod is a listádon szereplő emberekkel, hogy hálás vagy értük: mondd el nekik, hívd fel őket vagy írd meg üzenetben. Ez nem csak számukra jelent majd sokat, a te mentális egészségedre is jó hatással lesz.

Hálanapló írása a mentális egészségért
Porta/istockphoto.com
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást