A vonzódás titka az izzadás?

A vonzódás titka az izzadás?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A vonzódás titka az izzadás?

Gondoltad volna, hogy az erős immunrendszer jobb szexuális életet jelenthet? A legújabb kutatás kimutatta, hogy a férfiak ösztönösen olyan partnert választanak, akinek a legerősebb immunrendszeri génjei vannak.

Íme néhány ujdonság a vonzódás tudományából: a testszagod társadnak tudatalatti jeleket adhat az immunrendszered erősségéről.

Ausztrál kutatók szerint, az hogy társad mennyire ellenállhatatlannak talál, attól függ, hogy izzadságodnak mennyire édes a szaga. A női izzadtság genetikai információt hordoz, mely által megtalálja a legpotenciálisabb partnert, hogy utódaik a legjobb esélyekkel küzdhessenek a betegségek ellen. Minél különlegesebbek egy nő MHC, azaz a kompatibilitásért felelős génjei, annál vonzóbb a másik nem számára.

Kutatók 150 egyetemi hallható DNS-ét tanulmányozták, akik kérdőíveket töltöttek ki szerelmi életükről. Megvizsgálták a hallgatók DNS-ét, hogy olyan változásokat találjanak génjeikben, melyek befolyásolják az immunrendszert. Rájöttek, hogy minél változatosabb egy személy génállománya, annál jobban ellen bír állni a betegségeknek.

Ezután a kutatók összehasonlították a genetikai eredményeket a felmérésre adott válaszokkal és rájöttek, hogy azon nőknek, akik a legváltozatosabb MHC génekkel rendelkeznek, volt a legtöbb szexuális patnerük.

Egy korábbi kutatás kimutatta, hogy minél inkább eltérő egy ember testszaga a tiedtől, annál jobban fogod őt kedvelni. Elméletbe foglalták, hogy e jelenség következtében az emberek még véletlenül sem házasodnak meg rokonaikkal vagy bárki olyannal, akik hozzájuk hasonló gentikai kódolásuak.

Egy másik elmélet szerint a változatos MHC génekkel rendelkező nők sokkal inkább társaságot kedvelőek, mint társaik. A kutatók szerint valószínűbb, hogy a változatos MHC génekkel rendelkező nőknek azért van több szexuális partnerük, mert aktívan keresik azokat, nem pedig azért, mert a férfiak kedvelik a partner változtatását.

A kapcsolat-kutatók úgy vélik, hogy a szülők befolyásolják lányuk sikereit, hogy talál-e magának barátot, azonban nem feltétlenül a génekkel. Az emberek attól függően vonzódnak társaikhoz, hogy gyermekkorukban mennyire szoktak hozzá az illetőhöz.

Az emberi lény mindig az egyensúlyt keresi, illetve azokat a részeket, melyek belőle kihaltak a felnövés folyamán, mivel a családi rendszerhez kellett alkalmazkodnia. Ezért az ember tudatalatt azokhoz a személyekhez vonzódik, akik megtestesítik a gyermekkorban elvesztett tulajdonságokat. Minden ember keresi a másik, a „jobbik” felét, de sajnos nem mindig találja meg.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!