5 pár-típus és ahogyan a vitákat kezelik. Te melyikbe tartozol?

5 pár-típus és ahogyan a vitákat kezelik. Te melyikbe tartozol?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 pár-típus és ahogyan a vitákat kezelik. Te melyikbe tartozol?

Konfliktuskerülők

Ezek a párok a minimalista megközelítést választják, ha a kommunikációról van szó. Nem borítják egymásra az asztalt és ez így jól működik nekik. Ahelyett, hogy szócsatába keverednének, inkább átsiklanak olyan ellentétek felett, amik komoly veszekedéshez vezetnének.

Ez a „ne szólj szám, nem fáj fejem” megközelítés felettébb sikeres akkor, ha mindkét fél így áll ehhez.

Amennyiben mégis van valami, ami egyikük szívét nyomja, célszerű előre szólni erről a partnernek és kijelölni egy időpontot a beszélgetésre, nem letámadni.

Impulzívok

Ők nem rejtik véka alá az érzéseiket, ami azt jelenti, hogy nincsenek köztük elhallgatott, szőnyeg alá söpört témák vagy határok a kommunikációban.

Élénk, játékos vitáik vannak és legtöbbször jól jönnek ki belőlük, ritka, hogy egyikük a másik lelkébe gázoljon. Ha ez mégis megtörténik, egyből megvigasztalják egymást, így feloldják a duzzogást és nem marad köztük neheztelés. 

 Érvényesítők

Ezek a párok egészséges és többnyire boldog párkapcsolatban élnek. Azért nekik is van hova fejlődniük, mert az erőviszonyok bizonyos esetekben eltolódnak köztük. Ezek az emberek akkor a legelégedettebbek, ha nem fontos számukra az, hogy minden vitát megnyerjenek és inkább arra koncentrálnak, hogy megpróbálják magukat a másik helyébe képzelni.  Mielőtt túl hevessé válna a veszekedés és túl nagy hangsúlyt fektetnének arra, hogy valakinek mindenképpen igaza legyen, inkább lépjenek egyet hátra és engedjék el a görcsös vetélkedést.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást