Viszlát, influenza és megfázás! Éljen az erős immunrendszer!

Viszlát, influenza és megfázás! Éljen az erős immunrendszer!

Címlap / Életmód / Viszlát, influenza és megfázás! Éljen az erős immunrendszer!

Napjaink rohanó életstílusának köszönhetően folyamatosan ki vagyunk téve a különféle stresszhatásoknak, ez kimerítő lehet, és végül az immunrendszer meggyengülését okozhatja. Jóval fogékonyabbakká válhatunk a különféle fertőzésekre és betegségekre, például megfázásra, influenzára. 

Ha kasvirágot fogyasztunk valamilyen formában a betegség első jeleinek jelentkezésekor, sikeresen megelőzhető vele az influenza és a megfázás, valamint felgyorsítja a regenerálódást, ha esetleg már megbetegedtünk volna.

Az echinacea azaz a kasvirág Észak-Amerikában, elsősorban a középnyugati területeken honos. A növény föld feletti részeit és gyökerét gyűjtik, de a legtöbb hatóanyagot a nyers gyökér tartalmazza. A növényt, melyet sündisznószerű száraz virágairól ismerni fel, eredetileg az őshonos indiánok használták sebek, égések, rovarcsípések, kígyómarások és fertőzések kezelésére.

Eltávolítja a mérgező, illetve felesleges anyagokat a szervezetből, mely elősegítheti a felépülésünket a különféle betegségekből A fehérvérsejtek stimulációján, valamint a falósejtek aktivitásának növelésén keresztül erősíti immunrendszerünket.

Az echinacea az interferon hormon termelődését is elősegíti. Ez a hormon a vírusos megbetegedések esetén termelődik szervezetünkben. Azzal, hogy számos káros enzimnek már a termelődését is meggátolja, elősegíti a szövetek regenerálódását, és csökkenti a gyulladást még a reumás ízületi gyulladással küzdő betegek esetében is.

A felhasználandó mennyiség erősen függ az alkalmazott formától. Nagy mennyiségben gyomorpanaszokat és szédülést okozhat.

Napi három alkalommal a legelőnyösebb fogyasztani.

  • Por (kapszulaként): 300 mg
  • Szárított gyökér (vagy tea): 1 – 2 gramm
  • Fagyasztva szárított növény: 325 – 650 mg
  • Juice: 2 – 3 ml
  • Tinktúra: 3 – 5 ml
  • Folyékony kivonat: 1 – 2 ml

Ha már huzamosabb ideje szedjük, érdemes egy kis szünetet tartani. A legtöbb szakértő 3-4 hét szedés után 1-2 hét pihenőt javasol. A kasvirágot semmiképp ne használja, aki allergiás a napraforgóra vagy a százszorszépre. Autoimmun betegségben szenvedők (lupus, HIV) ne fogyasszák. Terhesség és szoptatás ideje alatt használata nem javallott.

Végül pedig, az echinacea kitisztítja a nemkívánatos anyagcseretermékeket és mérgeket a szervezetből, melyek a fertőzések leküzdése után maradnak a testben, így felgyorsítja a betegségekből történő felépülést, minek következtében hamarabb visszatérhetünk a mindennapi kerékvágásba.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!