Mit ne viseljünk egy esküvőre?

Mit ne viseljünk egy esküvőre?

Címlap / Szerelem / Esküvő / Mit ne viseljünk egy esküvőre?

Közismert szabály, hogy egy esküvőn a menyasszony a legszebb, őt túlöltözni udvariatlanság. Ennyire azonban nem egyszerű a kérdés, van még néhány tiltott dolog a megjelenésünkben, amiket jó, ha tudunk, mielőtt elindulunk egy esküvőre.

Fehér ruha

A fehér egyértelműen a menyasszony színe, abban megjelenni illetlenségnek számít. Természetesen ez alól kivétel, ha csak egyik ruhadarabunk, például a blúzunk fehér.
A tiltás a tiszta fehérben való megjelenésre vonatkozik, még akkor is, ha a menyasszony ruhája például tojáshéjszínű vagy ekrü. 

Fekete ruha

A fekete a gyász színe. ezért ennek a színnek a viselése szintén nem ajánlott. Maximum a ruháink egyikének színe lehet, például fekete nadrágban vagy szoknyában bátran mehetünk.
A lényeg az, hogy lehetőleg ne legyen mindenünk fekete. Ha ez mégis így alakul, esetleg egy elegáns kis feketét tervezünk felvenni, akkor figyeljünk oda, hogy kiegészítőink színesek legyenek, ezzel törjék meg a teljes fekete hatást. 

Piros ruha

Szintén nem ajánlott szín, mivel a menyasszony éjfélkor pirosba öltözik, és ha mások is abban vannak, esetleg nem tud eléggé kitűnni a tömegből. Piros lehet egyes ruhadarabunk, de ha lehet, inkább kerüljük a piros egészruhákat. 

Túl pompázatos estélyi ruha

Az esküvők általában nappal vannak megtartva, ezért egy koktélruha a legjobb választás, amely az esti lagzira is megállja a helyét.
Nem tanácsos túlöltözni a násznépet. Ha ezt mégis megtesszük, akkor azzal nagyrészt magunknak okozunk kellemetlen pillanatokat, hiszen bármilyen gyönyörű is a ruhánk, kínosan fogunk benne feszengeni az egész mulatság alatt.
Az abroncsos, túl pompázatos estélyi ruhákat mindenféle képen kerüljük, hacsak nem black tie estélyre vagyunk hivatalosak.

Farmer

Az alulöltözés példája, nem való semmiféle alkalmi öltözködéshez. Ha nagyon kényelmetlennek érezzük az ünnepi ruhánkat, akkor inkább egy kényelmesebb szövetnadrággal, vagy ruhával készüljünk fel az estére, de mindeféle képen tiszteljük meg az ífjú párt azzal, hogy adunk megjelenésünkre.

Túl szexi ruhadarabok

A túl sokat megmutató ruhák – például mély dekoltázsok, mini ruhák – túl közönségesek egy ilyen eseményre. Ne tévesszük össze a parti ruhákat az alkalmiakkal.
Gondoljunk arra is, hogy templomba is menni fogunk, ezért egy könnyű blézerrel rejtsük el vállunkat is. Kerüljük továbbá az áttetsző, perforált anyagból készült ruhadarabokat, mert illetlenül túl sokat mutatnak testünkből.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást