Életmód / Pénz és hivatás

Elvégeztem egy tanfolyamot a pandémia idején – Ilyen a virtuális vizsgázás

Elvégeztem egy tanfolyamot a pandémia idején – Ilyen a virtuális vizsgázás

Legfeljebb olyat találtam, hogy egy-egy más jellegű képzésen belül, néhány tárgyban érintették a témát, úgyhogy letettem a dologról. Sokszor eszembe jutott és nyitva tartottam a szememet, hátha meglátok valamit, de nem jártam túl sok sikerrel. Aztán egy decemberi napon éppen a fővárosból tartottunk hazafelé, amikor kimondtam: „Úgy tanulnék megint! De mit? Amit szeretnék, ami tényleg érdekelne, és amit kapcsolni tudnék ahhoz, amit már most is csinálok, nem elérhető számomra.”

Talán így működik a vonzás törvénye?

Szomorúan konstatáltam, hogy a vírus bizonyára ennek is betett, és az alaposan felforgatott OKJ-s képzésekről nem tűnt úgy, hogy túl sok reményt tartogatnak számomra. És akkor megtörtént a csoda, amire azt szokás mondani, hogy ez volt a sors keze. Aznap este, amikor kimondtam a vágyamat, az Instagramon böngésztem és szembe jött velem az a bizonyos nagy lehetőség: végre elindul az első tanfolyam hazánkban!

Teljesen felpörögtem, hihetetlenül örültem neki. Most lehetőségem nyílik hitelesíteni a tudásomat, a tapasztalataimat, és biztos voltam abban is, hogy imádni fogom minden egyes pillanatát. Éppen ezért nem féltem attól, hogy a pandémia kellős közepén, a rendszeres karanténok, munka és kisgyerek mellett nem fogom tudni teljesíteni az elvárásokat. 

Be is adtam gyorsan a jelentkezésemet, ami nagyon egyszerű volt. Egy webshop jellegű felületen fizettem, majd ezt követően ki kellett töltenem két nyomtatványt, ezeken szerepeltek a tanfolyam alapvető tudnivalói, a kötelességek mindkét félről, valamint az adategyeztetés. Tűkön ültem, ugyanis az első alkalomig január közepéig kellett várni. 

Így zajlottak az órák

A tanfolyamokat Zoom-on keresztül tartották, ami nekem teljesen új volt, de nagyon jól működött. Az óra előtt két nappal kaptuk meg a linket, amire az adott időpontban be tudunk lépni és már hallgathattuk is az előadásokat. Biztos, hogy közvetlenebb és interaktívabb lett volna az egész, ha személyesen tudunk beszélgetni. Számomra éppen az jelentette az óriási előnyt, hogy az otthonom kényelméből tudtam lebonyolítani ezt az egészet.

Ilyen a virtuális térben vizsgázni
Eva Katalin Kondoros/istockphoto.com

Nem kellett még órákat szánnom arra, hogy elutazzak, útiköltséget fizessek. Egyszerűen beültem a gép elé és pont annyit kellett rááldoznom a tanfolyamra, ameddig az oktatás zajlott. Kaptunk egy 300 oldalas tananyagot, néhány kiegészítő dokumentummal és minden óra előtt el kellett olvasnunk az adott fejezetet. Először meghallgattuk róla az előadást, aztán feltehettük a kérdéseinket – ha maradtak.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást