Otthon / Kert és terasz

10 virágajándékozási aranyszabály, amit ismerned kell

Virágajándékozás

Félreérthető virágok

Vörös rózsát és vörös szegfűt csak a szerelmünknek ajándékozzunk, krizantémot és dáliát pedig lehetőleg soha ne adjunk ajándékba, hiszen az a temetők hangulatát idézik. Óvakodj a sárga szegfűtől és rózsától, mert elutasítást, féltékenységet és csalódást szimbolizál.

A tavaszi sárga színű virágok azonban csupa pozitív érzést jelképeznek, mint a melegséget, jókedvet, barátságot. A bazsarózsa romantikus, szerelmet jelképező virág – főként a szerelem korai szakaszában szokták ajándékozni a férfiak a nőknek. 

Körültekintés

Ha tudjuk, hogy egy nőnek mi a kedvenc virága, akkor azt ajándékozzuk neki, ne pedig egy általunk szebbnek tartott másik virágot. 

Mindig vegyük figyelembe, ha családjában virágallergiás ember is van, mert ha így van, inkább egyéb ajándékkal kedveskedjünk.

Kártya

Manapság kevésbé szokás üdvözlőkártyát is tenni a virág mellé, de ha nem személyesen adjuk át, hanem például futárral küldjük, akkor feltétlenül tetessünk bele és írassunk rá néhány mondatot és a nevünket.

Virágválasztás

Mindig friss, szépen kinyílt virágokat ajándékozzunk. Ez alól kivételt képeznek a szegfűk, ezeket ugyanis még nem kinyílt, bimbó formában kell beszereznünk, így tovább tartanak és idő közben úgyis kinyílnak.

Olvastad már?  10+1 dolog, amit nem kell hűtőben tartani, pedig mindig betesszük

Ne vásároljunk továbbá a szirmait könnyen hullató virágot, mert azt jelenti, hogy már nem életképes.

Kaktusz

A kaktusz tüskéi miatt a távolságtartást és a kritikát jelképezheti. Jobb, ha csak akkor ajándékozzuk, ha a másik fél kifejezetten gyűjti ezeket a növényeket vagy szeretne ajándékba kaktuszt kapni.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást