A világ legfinomabb padlizsánkrémjének receptje

A világ legfinomabb padlizsánkrémjének receptje

Címlap / Életmód / Receptek / A világ legfinomabb padlizsánkrémjének receptje

Ha valamire igaz a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás – na, a padlizsánkrémre nagyon is az!

Már azon is sokan vitatkoznak, hogy csak faeszközöket szabad-e használni. Ezért aztán nem is mernek hozzálátni a krémkészítéshez. A kötelező fakés a padlizsán elkészítésénél népi babona. Állítólag a rozsdás kések és a levegő oxidációja miatt barnul meg a nyersen vágott padlizsán.

Én a mai kor embereként sohasem használtam fakést, mégsem barnult meg a padlizsánom egyetlen egyszer sem. Ki tudja, hogy mi az igazság?

A krém elkészítésének meg annyi, de annyi módja van. Mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. Például egy valamilyen emésztési problémával küszködőnek se mondhatjuk, hogy a te padlizsánkrémed nem oké, mert mondjuk az illető nem teszi bele a számára mellőzendő hagymát, vagy fokhagymát. 

Az olívaolaj és a majonéz magas kalóriatartalma miatt is száműzött lehet egyesek étrendjéből. Ők sovány joghurttal, icipici sóval ízesíthetik ezt a fenséges tojásgyümölcsöt, ha megsült.

Úgy hogy az a javaslatom, hogy lehetőségeink szerint éljünk a csodálatos zöldség nyújtotta előnyökkel. 

Hozzávalók az én padlizsánkrémemhez:

50 dkg friss padlizsán 2 gerezd fokhagyma 1 közepes fej vöröshagyma 5 evőkanál tejföl 2 evőkanál majonéz 3 evőkanál extra szűz olívaolaj 1 csipet só 2-3 tekerésnyi bors 1 kiskanálnyi frissen facsart citromlé

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, végeit levágjuk, majd hosszában kettészeljük. Vágott felükkel lefelé tepsibe sorakoztatjuk a zöldségeket. Tetejüket villával megszúrkáljuk.

A padlizsánt lehet sütni nyílt tűzön, grillen, vagy akár gázrózsára tett rácson is. Kinek milyen lehetősége van rá. 

Ha megpuhultak a zöldségek, héjukat lehúzzuk, tálba rakjuk. Citromlevet csepegtetünk rá. Villával összetörjük.

A vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk őket.

Az összevágott hagymákat összekeverjük a pépes citromos padlizsánnal.

Extra szűz olívaolajat, tejfölt és majonézt adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Alaposan összedolgozzuk.

Teljes kiőrlésű pirítóssal mennyei étek!

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!