A tésztafajta, ami a legegészségesebb a világon

A tésztafajta, ami a legegészségesebb a világon

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A tésztafajta, ami a legegészségesebb a világon

Ahogyan a tésztáknak számos formája van, úgy a hozzávalói is rendkívül változatosak lehetnek. Manapság is nagy népszerűségnek örvend a hagyományos búzafinomlisztből, tojásból, sóból és vízből álló tészta, de napjainkban már figyelembe kell venni, hogy sokan különböző ételintoleranciákkal, ételallergiákkal vagy olyan autoimmun betegségekkel élnek együtt, amelyeknél elképzelhetetlen a búzafinomliszt, esetleg a tojás fogyasztása.

Nem is beszélve arról, hogy sok diéta és fogyókúrás étrend, esetleg speciális életmód is kizárja ezeket az összetevőket. A tésztáról viszont szerencsére senkinek nem kell lemondania, hiszen vannak például tönkölybúzából, barna rizslisztből és sok egyéb alternatív összetevőből álló tészták, de ami még fontosabb, van egy olyan tésztafajta is, ami mindannyiunk egészségére jótékony hatással van.

Nem másról van szó, mint a zöldségtésztáról. Ide sorolhatjuk mindazokat a tésztákat, amelyek szinte bármelyik kedvenc zöldségedből készülhetnek, és semmiféle liszt nem szükséges az elkészítésükhöz. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult és nem is időigényes. Mindössze egy zöldséghámozóra és egy éles késre van hozzá szükség, na meg némi türelemre.

A zöldségtészták már csak azért is elképesztően egészségesek, mert alacsony kalóriatartalmúak, szénhidrátszegények, antioxidánsokban gazdagok, és szinte bármilyen étrendbe beilleszthetőek.

Fogyaszthatóak gluténmentes, tejmentes diéta esetén is, jó választás lehet a vegetáriánusok és vegánok számára, de szimplán akkor is remek fogás készíthető belőlük, ha csak valamilyen egészséges finomságra vágysz.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást