Brandy Alexander
Ideális vacsora utáni koktél brandyből, krém kakaóból és tejszínből készült.
Hozzávalók 150 ml-hez
50 ml brandy
50 ml krémkakaó
50 ml tejszín
4 jégkocka
Öntsük a brandy konyakot, a krém kakaót és tejszínt egy koktél shakerbe a jéggel együtt. Rázzuk jól össze és öntsük koktélos pohárba. Tálaljuk porkakaóval a tetején.
Karácsonyi szerelem
Hideg napokon, különleges felpezsdítő ital. A brandy és sherry érdekes keveréke, valamint a pezsgő bor varázslatos ízt eredményez.
Hozzávalók 150 ml-hez
50 ml brandy
50 ml sherry (édes vagy félédes)
egy kevés reszelt citromhéj
1 kiskanál cukor
50 ml száraz pezsgő fehérbor
A brandyt és sherryt öntsük egy magas pohárba, keverjük hozzá a citromhéjat és cukrot. Keverjük, amíg a cukor feloldódik. Hűtsük le hűtőszekrényben. Adjuk hozzá a pezsgőt, és citromszeletekkel a tetején tálaljuk.
Klasszikus pezsgő koktél
A hűtött ital brandyből és pezsgőből készül.
Hozzávalók:
1 kiskanál cukor
25 ml brandy
100 ml pezsgő
1 szelet narancs
Tegyük a cukrot egy hűtött koktélos pohárba, öntsük rá a brandyt és rázzuk össze. Töltsük hozzá a pezsgőt is. A tetején naranccsal tálaljuk.
Tipp: önthetünk hozzá pár csepp gyomorkeserűt is.
Cuba Libre
Sötét rumból, lime juiceból és kólából készül a Cuba Libre. Zöld citrommal diszítjük.
Hozzávalók 1 adaghoz
50ml sötét rum
1 evőkanál lime leve
jégkocka
cola ízlés szerint
1 szelet lime
Öntsük a sötét rumot, lime levét és jégkockát egy magas koktélos pohárba és keverjük jól össze. Töltsük fel kólával és díszítsük lime szelettel.
Mai Tai
Tahitiből származik, jelentése „világon túli”. A különleges koktél nem alaptalanul kapta nevét, mennyei ízkombináció.
Hozzávalók:
12 ml könnyű rum
12 ml sötét rum
12 ml tripla sec (narancslikőr)
12 ml mandulatej szirup
12 ml ananászlé
25 ml édes-savanyú (citromlé és cukorszirup, ismert bármix)
jégkocka
2 cseresznye tálaláshoz
Öntsük a hozzávalókat egy shakerbe és jól rázzuk össze. Tálaljuk collins-pohárba és cseresznyével tálaljuk.
Pina Colada
Magas pohárban tálaljuk, egy könnyű kókuszos alkoholos koktél, bármely akalomra elkészíthető.
Hozzávalók:
75 ml könnyű rum
3 evőkanál kókusztej vagy kokuszkrém
3 evőkanál apróra vágott ananász
2 csésze tört jég
ananász szeletek díszíteni
Öntsük a hozzávalókat egy elektromos blenderbe, nagy sebességen pépesítsük össze. Szűrjük le a keveréket egy collins-pohárba és díszítsük ananász-karikával. Szívószállal tálaljuk.