Ne vedd meg a ruhát, ha nem időtálló! 5 stílus hekk

Ne vedd meg a ruhát, ha nem időtálló! 5 stílus hekk

Címlap / Stílus / Divat / Ne vedd meg a ruhát, ha nem időtálló! 5 stílus hekk

Azt mondják, az első benyomás valakiről másodpercek alatt kialakul a másikban és ezt nagyon nehéz megváltoztatni. Ha belegondolunk, hogy az öltözékünk mekkora szerepet játszik ebben a bizonyos első benyomásban, egyértelmű, hogy miért kell mindig jól, de legalább összeszedetten kinéznünk.

Ez a cikk nem arról fog szólni, hogy hogyan változtasd meg a stílusod, vagy cseréld le az egész ruhatárad, hanem arról, hogy mire figyelj oda, mikor legközelebb vásárolsz. Az alábbi öt egyszerű kis „stílus hekk” segít abban, hogy ruhatárad divatos legyen és évek múltán is stílusos maradjon.

1. Ne vedd meg, csak mert most divatos

A trend remek dolog, van, mikor az jön divatba, ami pont jól áll nekünk, van, hogy röhejes és csak fintorgunk rá, mégis jó, mert így a divat folyamatos változásban van. Azonban hiba megvenni egy ruhadarabot csak azért, mert éppen „trendi”.

Lehet, hogy neked nem is áll jól, vagy éppen jóláll, de akik ismernek, tudják, hogy nem a te stílusod. Vagy ha az is, lehet, hogy jövő ilyenkor már ciki lesz. Ruhavásárlásnál mindig törekedni kell arra, hogy úgy nézzük az adott darabot, hogy vajon pár év múlva is felvennéd-e. Ha a válasz nem egy határozott igen, akkor nem érdemes megvenni. 

2. Legyen olyan, mintha „rád öntötték” volna

Ne becsüljük alá azt a szerencsés pillanatot, mikor kiderül, hogy valami tökéletesen passzol ránk. Tulajdonképpen kijelenthetjük, hogy ez a legfontosabb, mikor az ember ruhát vásárol. Hiszen lehet akár a kedvenc színed, márkád, stílusod vagy bármi, ha nem áll jól, ne vedd meg, mert semmit nem ér az egész.

A „majd belefogyok” meg a „majd sminkelek, mert kicsit sápaszt” fogadkozások többnyire nem valósulnak meg és ha mégis felveszed az adott darabot, akkor nem fogod benne jól érezni magad.

Ez viszont a kisugárzásodra és az önbizalmadra is kihat majd. Ellenben egy olyan ruhadarab, ami pont jó rád és szereted, csodákat művelhet a magabiztosságoddal. Csak olyan ruhát vegyél meg, ami tökéletesen illik az alakodra.

3. Ne vedd meg csak a márka miatt

Vannak brandek, amiknek hatalmas vásárlóereje van. Több évtizedes múlt, megbízható, jó minőség, nagy sztárok mint reklámarcok, számos oka van. Egyeseknél a márkahűség oka lehet szimplán csak a megszokás, vagy az idősebbeknél a nosztalgikus elfogultság. Ennek ellenére a kedvenc márkánk is kijöhet egy olyan kollekcióval, ami finoman szólva nem nekünk szól. Ilyenkor márkahűség ide vagy oda, máshol kell keresnünk a tökéletes outfitet.

4. A kiegészítők mindig legyenek igényesek

Ha van a szekrényünkben pár jó minőségű alap-darab, könnyen azt gondolhatjuk, hogy a kiegészítőknél lejjebb adhatunk az árból és megelégedhetünk az olcsóbb termékekkel. Ez sajnos nagy tévedés, hiszen ahogy a mondás tartja, az ördög a részletekben lakozik és egy egész – általunk műgonddal kiválogatott és megkomponált darabokból álló – öltözéket tönkretehet egyetlen igénytelenebb kiegészítő is. Lehet bármilyen szép a nyári ruhád, ha látszik, hogy olcsó a szandálod és lehet bármilyen elegáns a blézered, ha kommersz a táskád.

Táska, cipő, sál, kalap, sapka, napszemüveg, ezekből nem kell olyan sok, így ezek a darabok legyenek jó minőségűek.

Még a hajbavalóinkra is figyeljünk oda, hiszen a stílus a fejünk búbjánál kezdődik és a lábujjunkig tart.

5. A színek hatalma

Tinikorodban imádtad a neonzöld felsőd? Ez szuper, de a korral illik kicsit érettebbé válnunk, amit az általunk hordott színeknek is követnie kell. Természetesen nem kell harminc felett csak szürkében járni, de bizonyos árnyalatok nem állnak jól senkinek egy bizonyos kor után, legyen bármilyen fiatalos.

Válassz alapszínű darabokat, melyek így nemcsak egységesek és elegánsak, de jól kombinálhatóak is lesznek.

A feketével, fehérrel és vörössel sosem lőhetsz mellé, ezek mindig divatosak maradnak. Utánuk következik a világosszürke, majd élénkebb tónusként a púderszín és a halványkék.

VIDEO Így tedd fel helyesen a kontúrt, bronzosítót és pirosítót

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!