Esküvő / Párkapcsolat / Szerelem

Még vársz a lánykérésre? Ezt éli át a barátod, mielőtt megteszi a nagy lépést

Még vársz a lánykérésre? Ezt éli át a barátod, mielőtt megteszi a nagy lépést

Nem biztos, hogy bármit elrontottál, ha a barátod évek múltán is halogatja a lánykérést. Sőt az is lehet, hogy egyenesen tökéletes a kapcsolatotok, csupán még nem érkezett el az ideje a következő lépcsőfoknak. De vajon milyen, rajtad kívülálló okok állhatnak a háttérben?

A múlt miatt fél elköteleződni

Persze nem csak neki, hanem neked és mindenki másnak is, ám ez egy olyan feladat, ami iszonyúan nehéz és fájdalmas tud lenni. Sajnos sokat nehezít a dolgokon, hogy a férfiak gyakran nem tartják magukhoz méltó dolognak sem a gyászt, sem a lelkizést, ezért éveken, évtizedeken át cipelik a sebeket, majd a velük járó hegeket.

Ez természetesen a párkapcsolatokra is igaz: ha egyszer nagyot csalódott, félreismerte a nagy Ő-nek hitt nőt, megcsalták, megalázták, vagy csak váratlanul szakítottak vele, akkor lehet, hogy a történteket még most sem heverte ki. Tovább nehezít a dolgon, hogy nem biztos, ezeknek egyáltalán tudatában van….

Miért veszélyes?

Természetesen azért, mert ha valamit nem sikerült lezárni, akkor nem fog tudni feloldódni a kapcsolatotokban. Ha nem sikerül átadnia magát az érzéseinek, gondolatainak, akkor nemhogy eljegyzésre, igazán komoly kapcsolatra se nagyon számíthatsz.

Emiatt nem te vagy a hibás, mindenkinek magában kell tisztába tennie a történteket – ám ebből adódóan jogosan érzed azt is, hogy tehetetlen vagy. Gyakran egyébként az az oka annak, hogy a férfiak nagyon hosszú ideig húzzák a lánykérést, hogy a 100%-nál is biztosabbra szeretnének menni. Ám mire ez az idő eljön, úgy vannak vele, hogy ha idáig jól működött az egész, minek változtassanak rajta…

El kell felejtenie a szüleit

Na persze nem szó szerint, hiszen az is rendkívül intő jel, ha egyáltalán nem érdekli, mi történik a családjával. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy egy férfi akkor lesz képes a teljes elköteleződésre, ha már semmilyen – a kapcsolatotokra veszélyes – szinten nem ragaszkodik az édesanyjához.

Ez egész pontosan azt jelenti, hogy nem csak testileg, hanem lelkileg is megérett, mégpedig teljesen. De ha állandóan anyukájához fut, amikor problémája adódik, elengedhetetlennek tartja, hogy rendszeresen, talán túl gyakran és túl sok időt töltsenek együtt, akkor esélyes, hogy még nem élte át a tényleges elszakadást.

Miért veszélyes?

Azért játszik veszélyes játszmát a barátod, mert talán észre sem veszi, hogy őt még mindig a szülei irányítják – azonban ez kétségtelenül kihat a kapcsolatotokra. Sajnos nem csupán azzal, hogy neked meg kell elégedned az örök második szerepével, hanem azáltal is, hogy így sosem fogod azt érezni, hogy valóban önálló döntéseket hoz.

Viszont, amennyiben előrelépést szeretnél, észre fogod venni, hogy nem őt, hanem az édesanyját kell puhítanod, tehát te is beszállsz a játszmába. Mi a végeredmény? Ha anyu is úgy akarja, lesz esküvő, és unoka, ha viszont ki nem állhat, akkor sosem fogtok továbblépni a barátoddal.

Vágynia kell a továbblépésre

Nem lesz túl romantikus, amit írunk, de néha a férfiak túlságosan is racionálisak, és ezért a házasság mögött is csak a kézzel fogható hasznot látják. Tehát, ha te kikötötted, hogy csak akkor vagy hajlandó gyereket vállalni, ha kimondjátok a boldogító igent, akkor ezzel patthelyzetet alakítasz ki a barátod számára. Amint ő elkezd vágyakozni az utódra, tudni fogja, mi a következő lépés: jöhet a lánykérés.

Hasonló helyzetet teremthetnek akár az anyagiak is, hiszen bizonyos kedvezményeket csak házastársként vehettek igénybe, gyakran a hiteleket is csak ily módon igényelhetitek. Szóval, ha a cél megvan, akkor a férfi kideríti az oda vezető utat is, aminek első lépése időnként a lánykérés.

Miért veszélyes?

Mert a házasságot nem szabad ilyen, vagy effajta, túlságosan is kézzel fogható és racionális érvekhez kötni. Sajnos könnyen úgy érezhetitek, hogy csak azért mondjátok ki az igent, hogy a végső célt beteljesítsétek, egyszóval eszközként tekintetek a kapcsolatotokra. Ez rövidtávon sem egészséges, nemhogy később!

Persze, ha meg akarod nyugtatni magadat, akkor bátran kijelentheted, hogy ez nem így van, hiszen a legtöbb viszony ennél azért jóval összetettebb – valószínűleg igazad is van. De mi történik a kapcsolatotokkal akkor, ha időközben kiderül, hogy a hitelt mégsem kapjátok meg, a gyermekáldásra pedig hosszú éveket kell várnotok? A házassággal így is elégedettek lesztek?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást