Vacsora Valentin-napra – túl a muffinon

Vacsora Valentin-napra – túl a muffinon

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Vacsora Valentin-napra – túl a muffinon

Tudom, nincs Valentin-nap szerelmes, szívecskés muffinok nélkül, mégis szeretnénk néhány igazán ízletes, könnyű, egyszerűen elkészíthető fogást ajánlani egy romantikus vacsorához. Van köztük vegán, egzotikus, sajtos és csokis is, mert ugye a desszert egyik valentin-napi vacsoraasztalról sem maradhat le. Az viszont garantált, hogy mindegyik egészséges.

Meggyes, ropogós sajtfalatok

Édesen krémes, mint egy sajttorta, de nem túl édes, ezért nemcsak desszertnek, de előételként kínált falatkáknak is kiváló.

Hozzávalók: 1 csésze magvalt meggy, ½ csésze light rum, 1 csésze cukor/nyírfacukor, 450gr krémsajt, 1 teáskanál vaníliakivonat, 1 csésze aprított dió

Elkészítés: Keverjük össze a magvalt meggyet, a rumot, a cukrot/nyírfacukrot és hagyjuk pihenni egy órán át, közben néha keverjük meg. Aztán adjuk hozzá a krémsajtot és a vaníliakivonatot. Formázzunk belőle rudat, és tegyük a hűtőbe néhány órára. Tálalás előtt forgassuk meg a rudat az aprított dióbélben, és vágjunk szeleteket belőle. Kétszersülttel, krékerrel tálaljuk.

 

Mozzarellával töltött pulykagolyók paradicsommártással

Ízletes fogás a lágy, olvadt sajttal töltött paradicsomos fasírtgolyókból készült főétel. 

Hozzávalók: 450 gr darált pulykamell, 3 evőkanál tej, 1 nagy tojás, 4 evőkanál zsemlemorzsa, 3 gerezd aprított fokhagyma, 1 teáskanál apróra vágott rozmaring, 125 gr mozzarella, 2 evőkanál olívaolaj, 3 dl paradicsomszósz, petrezselyemlevél, parmezán

Elkészítés: Egy nagy tálban keverjük össze a darált pulykamellet, a tejet, a tojást, a fokhagymát, a zsemlemorzsát, a rozmaringot, sózzuk, borsozzuk. Két kanál segítségével formázzunk félgömböket, az egyik fél közepébe tegyünk egy-egy mozzarelladarabot, majd tegyük rá a másik félgömböt is, és gyúrjuk össze. Aztán hevítsünk olajat egy serpenyőben, és a húsgolyókat süssük barnára benne. Öntsük rá a paradicsommártást, és főzzük 10-12 percig. Tálalás előtt szórjuk meg parmezánnal és friss, apróra vágott petrezselyemlevéllel. Kenyérrel vagy spagettivel tálaljuk.

 

Citromos sült csirke brokkolival

Ehhez az egyszerű fogáshoz nagy valószínűséggel minden alapanyag megtalálható otthon. Könnyű vacsorához nem csak Valentin-napon kiváló.

Hozzávalók: 500 gr brokkoli rózsáira szedve, 2 gerezd finomra vágott fokhagyma, só, bors, 500 gr csirkemell filé szeletelve, 3-4 evőkanál liszt, 1 citrom, 2 evőkanál citromlé

Elkészítés: Tepsiben süssük meg a fokhagymával, sóval, borssal megszórt, 1 evőkanál olajjal meglocsolt brokkolit 200 fokon 10 perc alatt. Közben sózzuk, borsozzuk a csirkemell szeleteket, majd forgassuk meg a lisztben.

Serpenyőben süssük 3-5 percig kevés olajon a csirkemell szeletek mindkét oldalát, majd helyezzük a tepsibe a brokkoli közé, míg puhára sül (kb. 6 percig). A serpenyőben forraljuk össze a maradék olajat, a citromlevet, egy kis vizet és a szeletekre vágott citromot, majd öntsük a tepsiben lévő sült csirkemellre és brokkolira. Magában vagy főtt rizzsel, bulgurral tálaljuk.

 

Grillezett padlizsán friss paradicsomsalátával

Egzotikus ízvilágot és színeket varázsol az asztalra ez a vegetáriánus étel.

Hozzávalók: 2db közepes padlizsán szeletekre vágva, 4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál koriander, 1 teáskanál cayenne bors (elhagyható), néhány friss mentalevél apróra vágva, 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanál vörösborecet, 250 gr félbevágott cseresznyeparadicsom, 100 kis pohár görögjoghurt, 2 evőkanál tej

Elkészítés: A padlizsánszeleteket olajjal megspricceljük, majd sóval, korianderrel és cayenne borssal megszórjuk. Mindkét oldalukat meggrillezzük. Közben egy kis tálban összeöntjük a citromlevet, a mentát, a vörösborecetet, 2 evőkanál olívaolajat, sót, egy másik tálban a joghurtot és a tejet. Egy tálcára vagy nagy tányérra szedjük a grillezett padlizsánszeleteket, a félbevágott paradicsomokat ráhelyezzük, majd a joghurttal és a citromleves szósszal meglocsoljuk.

 

M&M’s-es omlós keksz

Színes golyócskák díszítik ezt az omlós vajas kekszet, ami desszertként és vendégváróként is megállja a helyét.

Hozzávalók: 6 evőkanál puha vaj, 4 evőkanál barna cukor, 3 evőkanál porcukor, 1 tojássárgája, egy teáskanál vaníliakivonat, egy fél csésze liszt, ¼ teáskanál só, ¼ teáskanál instant kávé, ¼ teáskanál sütőpor, ¼ teáskanál szódabikarbóna, ½ csésze M&M’s drazsé vagy apróra vágott étcsokoládé

Elkészítés: Egy közepes tálban keverjük ki jól a vajat, a barna cukorral és a porcukorral. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a vaníliakivonatot és keverjük tovább. A többi hozzávalót egy kis tálban keverjük össze, kivéve az M&M’s drazsét. Ha jól elkevertük, adjuk a közepes tálban lévő vajas keverékhez, majd az M&M’s drazsét is lazán keverjük bele. Aztán formázzunk tésztagolyókat, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 9-10 percig süssük 175 fokon aranybarnára. Miután kivettük a sütőből, a sütőpapíron hagyjuk kihűlni.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást