Utazzunk ősszel Olaszországba

Utazzunk ősszel Olaszországba

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Utazzunk ősszel Olaszországba

Az ősz csodálatos időszak egy olasz utazáshoz. A turistatömegek megritkulnak, az árak és a hőmérséklet is csökken, az olasz ételek pedig fantasztikusak.

Vess egy pillantást, mit kínál ősszel Olaszország.

Miért utazz ősszel Olaszországba?

– Alacsonyabb repülőjegy- és szállásárakra találsz
– Élvezni tudod az őszi ételeket, mint a szarvasgombából vagy erdei gombákból készült specialitásokat
– Résztvehetsz fesztiválokon és kulturális eseményeken
– Kellemesen sétálhatsz, nem kell tartanod a kánikulától
– Elkerülöd a turisztikai látnivalóknál levő nagy tömeget
– Megcsodálhatod az olasz ősz drámai szépségét

Az őszi időjárás Olaszországban

Kora ősszel az ország nagy részében még kellemes langyos nyári időjárás van, de szezon végén határozottan megérkezik a hideg. Az ősz a part mentén enyhébb, míg a félsziget belsejében és a hegyekben hidegebb. A reggelek és esték hűvösek, de a nappalok általában napsütöttek.
A november a legcsapadékosabb hónap, de még mindig marad elég napos idő. Decemberben megérkezik Olaszország számos helyén a hó. Velencében ősszel gyakran megemelkedik a vízszint a dagály miatt.

Őszi fesztiválok és kulturális rendezvények

Kiemelt eseményt jelent a Mindenszentek ünnepe, zenei fesztiválok, beleértve a szarvasgomba, gesztenye, gomba, szőlő (és bor), csokoládé és torrone fesztiválokat. Az opera és színházi szezonok is ősszel kezdődnek. Nemzeti ünnep november 1-én a Mindenszentek és december 8-án a Szeplőtelen Fogantatás ünnepe. Ezeken a napokon a legtöbb üzlet zárva tart. A legtöbb nagyobb városban december elején kezdődnek a karácsonyi vásárok .

Októberi fesztiválok

Alba Fehér szarvasgomba fesztivál – Alba Piemont városában kerül megrendezésre, az egyik legnagyobb szarvasgomba fesztivál az országban. Egyik legérdekesebb rendezvénye a szamér verseny.
Más szarvasgomba vásárok megrendezésre kerülnek Toszkánában, Umbriában, Le Marche-ban és Emilia Romagna régióban.
Boccassesca – Október első két hétvégéjén tartott gasztronómiai rendezvény, melyet Certaldo Alto-ban tartanak, Toszkánában.
Umbira Őszi Ételfesztivál – szarvasgomba, gesztenye és csokoládé fesztivál, melyet Umbriban tartanak október közepén.
Maschera di Ferro – Pinerolo-ban tartott fesztivál, ahol a legendás vasállarcút ünneplik.
Barcolana Regatta – Triest-ben megrendezett a Földközi-tenger legnagyobb hajóversenye, ahol a hajók mindenféle kategóriában megmérettethetnek és vannak megvilágított éjszakai versenyek is. Zenés, boros ünnepség, melyet általában október második hétvégéjén rendeznek.

Novemberi fesztiválok

Római filmfesztivál – október közepén kerül megrendezésre a nemzetközi filmbemutató.
Toszkánai San Miniato szarvasgomba fesztivál


San Miniato

Romaeuropa Fesztivál Rómában – nagy színházi és táncdalfesztivál, mely különböző helyszíneken van tartva egész Rómában, szeptembertől decemberig.
Veronai Nemzetközi Lovas Show – november második hétvégéjén kerül megrendezésre, a résztvevők a világ különböző részeiről érkeznek.

Olasz városok ősszel

Gyakran augusztusban bezárnak az éttermek és üzletek, mert ekkor a regtöbb olasz vakációra megy. Ősszel viszont minden nyitva van, bár rövidebbek a nappalok, a várost sötétedés után is legalább annyira élvezni lehet. Firenze és Róma például különösen népszerű szeptemberben és októberben az alacsony szállás miatt.


Róma ősszel

Olasz ételek ősszel

Ez az időszak a legjobb az ínyenc ételek szerelmeseinek. Mi lehet jobb, mint a friss szarvasgomba? Ízleld meg a szarvasgombából készült ételeket és élvezd a levegőben áradó illatokat! A szőlő és az olívaolaj szüretelése is ősszel történik.

Gyönyörű tájak

Az ősz színei elbűvölőek a szőlőültetvényeken, dombokon és hegyeken.


Emilia Romagna régió


Firenze


Piemonte szőlős

Mit csomagolj

Mivel az őszi időjárás megjósolhatatlanul változó, a legjobb a réteges öltözködés. Még novemberben is lehetnek meleg napok a partok mentén. Vigyünk magunkkal mindenképpen könnyű pulóvereket, esőkabátot, strapabíró cipőt és egy jó esernyőt. Késő ősszel érdemes nagyobb kabátot is elcsomagolni.

VIDEO Így tedd fel helyesen a kontúrt, bronzosítót és pirosítót

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!