Otthon / Utazás

Utazzunk ősszel Olaszországba

Utazzunk ősszel Olaszországba

Az ősz csodálatos időszak egy olasz utazáshoz. A turistatömegek megritkulnak, az árak és a hőmérséklet is csökken, az olasz ételek pedig fantasztikusak.

Vess egy pillantást, mit kínál ősszel Olaszország.

Miért utazz ősszel Olaszországba?

– Alacsonyabb repülőjegy- és szállásárakra találsz
– Élvezni tudod az őszi ételeket, mint a szarvasgombából vagy erdei gombákból készült specialitásokat
– Résztvehetsz fesztiválokon és kulturális eseményeken
– Kellemesen sétálhatsz, nem kell tartanod a kánikulától
– Elkerülöd a turisztikai látnivalóknál levő nagy tömeget
– Megcsodálhatod az olasz ősz drámai szépségét

Az őszi időjárás Olaszországban

Kora ősszel az ország nagy részében még kellemes langyos nyári időjárás van, de szezon végén határozottan megérkezik a hideg. Az ősz a part mentén enyhébb, míg a félsziget belsejében és a hegyekben hidegebb. A reggelek és esték hűvösek, de a nappalok általában napsütöttek.
A november a legcsapadékosabb hónap, de még mindig marad elég napos idő. Decemberben megérkezik Olaszország számos helyén a hó. Velencében ősszel gyakran megemelkedik a vízszint a dagály miatt.

Őszi fesztiválok és kulturális rendezvények

Kiemelt eseményt jelent a Mindenszentek ünnepe, zenei fesztiválok, beleértve a szarvasgomba, gesztenye, gomba, szőlő (és bor), csokoládé és torrone fesztiválokat. Az opera és színházi szezonok is ősszel kezdődnek. Nemzeti ünnep november 1-én a Mindenszentek és december 8-án a Szeplőtelen Fogantatás ünnepe. Ezeken a napokon a legtöbb üzlet zárva tart. A legtöbb nagyobb városban december elején kezdődnek a karácsonyi vásárok .

Októberi fesztiválok

Alba Fehér szarvasgomba fesztivál – Alba Piemont városában kerül megrendezésre, az egyik legnagyobb szarvasgomba fesztivál az országban. Egyik legérdekesebb rendezvénye a szamér verseny.
Más szarvasgomba vásárok megrendezésre kerülnek Toszkánában, Umbriában, Le Marche-ban és Emilia Romagna régióban.
Boccassesca – Október első két hétvégéjén tartott gasztronómiai rendezvény, melyet Certaldo Alto-ban tartanak, Toszkánában.
Umbira Őszi Ételfesztivál – szarvasgomba, gesztenye és csokoládé fesztivál, melyet Umbriban tartanak október közepén.
Maschera di Ferro – Pinerolo-ban tartott fesztivál, ahol a legendás vasállarcút ünneplik.
Barcolana Regatta – Triest-ben megrendezett a Földközi-tenger legnagyobb hajóversenye, ahol a hajók mindenféle kategóriában megmérettethetnek és vannak megvilágított éjszakai versenyek is. Zenés, boros ünnepség, melyet általában október második hétvégéjén rendeznek.

Novemberi fesztiválok

Római filmfesztivál – október közepén kerül megrendezésre a nemzetközi filmbemutató.
Toszkánai San Miniato szarvasgomba fesztivál


San Miniato

Romaeuropa Fesztivál Rómában – nagy színházi és táncdalfesztivál, mely különböző helyszíneken van tartva egész Rómában, szeptembertől decemberig.
Veronai Nemzetközi Lovas Show – november második hétvégéjén kerül megrendezésre, a résztvevők a világ különböző részeiről érkeznek.

Olasz városok ősszel

Gyakran augusztusban bezárnak az éttermek és üzletek, mert ekkor a regtöbb olasz vakációra megy. Ősszel viszont minden nyitva van, bár rövidebbek a nappalok, a várost sötétedés után is legalább annyira élvezni lehet. Firenze és Róma például különösen népszerű szeptemberben és októberben az alacsony szállás miatt.


Róma ősszel

Olasz ételek ősszel

Ez az időszak a legjobb az ínyenc ételek szerelmeseinek. Mi lehet jobb, mint a friss szarvasgomba? Ízleld meg a szarvasgombából készült ételeket és élvezd a levegőben áradó illatokat! A szőlő és az olívaolaj szüretelése is ősszel történik.

Gyönyörű tájak

Az ősz színei elbűvölőek a szőlőültetvényeken, dombokon és hegyeken.


Emilia Romagna régió


Firenze


Piemonte szőlős

Mit csomagolj

Mivel az őszi időjárás megjósolhatatlanul változó, a legjobb a réteges öltözködés. Még novemberben is lehetnek meleg napok a partok mentén. Vigyünk magunkkal mindenképpen könnyű pulóvereket, esőkabátot, strapabíró cipőt és egy jó esernyőt. Késő ősszel érdemes nagyobb kabátot is elcsomagolni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást