Divat / Stílus

Ünnepi masnik ruhára és hajba – Elbűvölő karácsonyi szettek

Ünnepi masnik ruhára és hajba – Elbűvölő karácsonyi szettek

Azt gondoltam, tőlem meglehetősen távol állnak a masnik, aztán rá kellett jönnöm, hogy több masnis darab is lapul a szekrényben. Ennek egyik legfőbb oka az, hogy az elmúlt időszakban különösen divatosak voltak a masnis ruhák, blúzok és persze kiegészítők. Ez a bájos kis apróság régóta nem csak a kislányok ruhái között kaphat helyet, még az angol hercegnők is örömmel támaszkodnak rá. Lássunk néhány inspiráló szettet, amit karácsonykor te is bátran magadra ölthetsz!

Masni az arc közelében 

Különösen ünnepélyes hangulatot tudnak árasztani azok a ruhák, amiken a masnik az arc közelében helyezkednek el, ezért az ilyen darabok remek választásnak bizonyulnak a karácsonyi időszakra. Még a legegyszerűbb blúzokat és ruhákat is feldobják, egyedivé varázsolják. Akár nagy, akár kicsi a masni, akár van konkrét funkciója a ruhát illetően, akár csak dísz, képtelenség melléfognod vele.

Arra az egyre érdemes ügyelned, hogyha méretes keblekkel áldott meg a sors, akkor inkább kerüld a mellrészen megköthető masnikat, mert ezek előnytelenül mutathatnak rajtad, és nem is feltétlenül praktikusak. Ilyenkor jobb választásnak bizonyulnak a masnis nyakpántok, váll- vagy ujjrészek.

 

 

 

Derékhangsúlyozó masnik

A derékhangsúlyozó masnik már csak abból a szempontból is jól illenek a karácsonyhoz, hogy segítségükkel gond nélkül elcsalhatsz néhány kilót, hiszen általuk a tested legvékonyabb pontjára terelheted a hangsúlyt. Ez bizony nem hátrány az ünnepi időszakban! Persze, egy derékra tett masni még nem tesz csodát az alkattal, de felteheted a segítségével az i-re a pontot. Például, ha inkább az alsótestedet szeretnéd ellensúlyozni, akkor egy derékhangsúlyos, fekete szoknya és egy színes felső tökéletes választás – ezt a szettet bármikor megkoronázhatod egy masnival.

Az A-vonalú szoknyák mellé ugyancsak jól passzolnak a romantikus masnik (akár hátul, akár elöl kötöd meg őket), de nagyon  bájos megjelenést tudsz magadnak kölcsönözni akkor is, ha olyan magas derekú nadrágot választasz, aminek az övrészén masnit lehet kötni.

 

 

 

Kiegészítők ruhára

A masnik nem csak meghatározhatják a ruha megjelenését, hanem ki is egészíthetik azt – akár úgy, hogy a tervezők eleve beépítették őket az adott darabokba. Ilyenkor a masnik lehetnek hangsúlyosak, például úgy, hogy a vállrészt helyettesítik velük, vagy éppen a nyaki területen kell megkötni a ruhát, de kevésbé feltűnőek is, pl. akkor, ha ujjakon, vagy a blúzok alsó felén jelennek meg. 

 

 

 

Masnik a hajba

Bár a masnis ruhák lehetnek nagyon szolidak és a legkevésbé sem kell feltűnőnek lenniük, nem biztos, hogy el tudod képzelni magadon ezeket a kiegészítő díszeket. Ebben az esetben sem kell teljesen lemondanod a masnis megoldásokról, hiszen még számos módon viselheted. Választhatsz például masnis bizsukat, vagy akár egy táskát, ami tényleg nem egy különösen szembeötlő kiegészítő az ünnepi időszakban. Utóbbinál kicsit feltűnőbb, de még mindig nem tolakodó a masnis hajbavaló.

Persze, ezek közül is viselhetsz olyat, ami igazán egyedi megjelenést kölcsönöz neked: ha méretes masnit teszel a hajadba, vagy felkapsz egy különlegesebb kialakítású, masnis fejpántot, úgy garantáltan nem maradsz láthatatlan. Ezeknél jóval kevésbé kirívó megoldást takar egy-egy masnis hajcsat, hajgumi, vagy éppen szalag.

 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást