Újszerű megoldások a szobanövények izgalmas elhelyezéséhez

Újszerű megoldások a szobanövények izgalmas elhelyezéséhez

Címlap / Otthon / Dekor / Újszerű megoldások a szobanövények izgalmas elhelyezéséhez

Akár imádod a szobanövényeket, akár csak néhány különleges darabnak szeretnél helyet biztosítani, garantált, hogy az alábbi megoldások téged is megihletnek! Hoztunk ötleteket időhiányban szenvedőknek, de azoknak is, akik órákon át képesek bíbelődni a növénykékkel…

Aprócska polcok

Ha van egy megtöltésre váró, üres falrészed, akkor ne is keresgélj tovább!

Az egészen aprócska, egymásról eltérő távolságra elhelyezkedő polcok különlegesek és egyediek, ráadásul többfunkciósak is lehetnek. Bármilyen kisebb-nagyobb növényt elhelyezhetsz rajtuk, hiszen épp olyan jól mutatnak az aláomló páfrányok, futónövények, mint a pozsgások, vagy éppen a kaktuszok az egyforma, de legalábbis egymáshoz passzoló kaspókban.

A kisméretű polcokra persze más is kerülhet a növényeken felül, időnként megtörheted az összhangot másfajta, személyes díszekkel, esetleg képekkel, díszgyertyákkal.

Ez különösen akkor előnyös, ha a legfelső polcok nagyon magasan vannak, és nem akarsz minden héten létrára állni az öntözéshez.

Mini zen-kertek

A mini zen-kertek több megoldást is magukba foglalnak, ám ezek közül kétségtelenül a homokba rajzolt minták tűnnek a legegyszerűbbnek.

Érdemes olyan növény mellé választanod ezt a díszes lehetőséget, amit nem kell túl gyakran öntöznöd, esetleg beéri a permetezéssel is, hiszen a rajzolt motívumok könnyen eltűnhetnek a folyadék hatására.

A kaktuszok tehát tökéletesek a célra, és persze ezek a különleges üveg terráriumok is, amik egyértelműen fokozzák az egyedi látványt.

Az elkészítése pedig egyszerűbb, mint hinnéd: miután elültetted a növényt, borítsd be a felszínét apró szemű homokkal – bátran vásárolhatsz színezettet, így még jobban az adott helyiséghez igazíthatod.

Végül ízlésednek megfelelően rajzolj mintát a felszínére, és már el is készültél! 

Gömbök mindenütt

Ezek a fantasztikus gömbök már valószínűtlenül különlegesek, annyira egyediek és sokoldalúak, hogy garantáltan mindenki felfigyel majd rájuk.

A speciális terráriumokhoz aprócska akasztók is járnak, segítségükkel könnyen felakaszthatod őket – gyakorlatilag bárhova. Ha igazán figyelemfelkeltő kompozícióra vágysz, akkor több gömböt tegyél egymás mellé, mégpedig különbözően alálógatva. És hogy mi kerülhet az egyedi terráriumokba?

Főleg sziklakerti, kevésbé igényes pozsgások, illetve akár talaj nélkül is növekvő palánták.

Amennyiben a gömbök kellően fixek, próbálkozhatsz az aprócska, de magas vízigényű növényekkel (föld helyett vizet is rakhatsz a terráriumokba), de akár a kaktuszokkal is.

Terráriumok az orchideáknak

Még mindig a terráriumok világában maradunk, hiszen ezekre a külön kis világot felölelő kellékekre nem csupán miniatűr formában támaszkodhatsz.

Közepes, sőt egészen hatalmas terráriumokat is beszerezhetsz, amikben a trópusi, magas hőmérséklet- és páraigényű növények, pl. az orchideák egyes típusai kifejezetten jól érezhetik magukat.

Ebben az esetben a terráriumra pontosan úgy kell tekintened, mint egy cserépre, csupán arra kell ügyelned, hogy itt minden áttetsző – ha a földet elrejtenéd, akkor először mohával kell bélelned az alapot.

Egyébként vásárolhatsz olyan orchideát is, ami föld nélkül, vízpermettel is tökéletesen jól érzi magát. Így még különlegesebb, újszerű szobanövénnyel díszítheted a lakásodat.

Különleges kaspók

De ha valami igazán modernt és izgalmasat próbálnál ki, akkor választhatsz a képen láthatóhoz hasonló, egyedi kaspót is!

Lényegében bármilyen ötletes forma jól mutathat, pl. a különböző gesztusokkal rendelkező arcok felhasználása.

A képen látható Buddha fejek egyformák, de bármilyen arckifejezéseket összeboronálhatsz, az interneten pedig némi keresés után csodás inspirációkat is begyűjthetsz hozzájuk.

Érdemes olyan növényeket állítanod a kaspókba, amik a növekedés során egyedinek hatnak majd, a különféle pozsgások, páfrányok, esetleg a kaktuszok igazán jellegzetes „frizurákat” kölcsönözhetnek az egyébként is kivételes fejformáknak.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást