Újragondolt állatminta a 2014-es nyári divatban – Aktuális divatválogatók

Újragondolt állatminta a 2014-es nyári divatban – Aktuális divatválogatók

Címlap / Stílus / Divat / Újragondolt állatminta a 2014-es nyári divatban – Aktuális divatválogatók

Az állatminta még mindig hódít, mondhatjuk, hogy örök sláger, ami újra és újra visszatér a divatba. Bár ősszel és télen a meglehetősen klasszikusnak számító irányvonallal találkozhattunk, addig a meleg hónapokban sok újragondolt megoldással dobhatjuk fel a ruhatárunkat.

A legnagyobb újítás

A szezon legnagyobb újítása, hogy nem csak a klasszikus formájú és színű megoldásokkal találkozhatunk, ennél sokkal többet kínál a piac. A jól megszokott leopárd- és zebraminta mellett gyakorlatilag az összes érdekes állatot felhasználták inspirációnak.
 
Emellett újragondolták a színösszeállításokat is, már nem csak a klasszikus, barna, arany, fekete és fehér hódít, hanem a legélénkebb, legfeltűnőbb színek is.
Top: F&F, 3490 Ft
Nadrág: Marks&Spencer, 10 000 Ft
Mintás ruha: H&M, 8 990 Ft
Táska: CCC, 7 990 Ft.
Napszemüveg: Accessorize, 6 500 Ft
Nyaklánc: Accessorize, 4 200 Ft

Nem csak bundautánzat

Az idei állatmintás trend jóval többet jelent, mint a bundák leutánozását. A sziluetteknek is nagy szerep jutott, különösképpen kedveltek az egzotikus állatok, mint kiváló mintaalapok. Találkozhatunk elefánt- és zebramintás sállal, flamingókkal díszített blúzokkal, de nagy általánosságban is divatosnak számítanak a madarak és minden más, ami kicsit is köthető a trópusi vidékekhez.
Oversize felső: Esprit, 6000 Ft
Sál: Esprit, 7 800 Ft
Rövidnadrág: F&F, 2 990 Ft
Pénztárca: Accessorize, 2 000 Ft
Karkötő: Accessorize, 2 000 Ft
Táska: Deichmann, 5 990 Ft

Állatok teljes valójukban

Az állatmintás divat nem pusztán a sziluettek és a jól megszokott, ám újragondolt minták formájában jelennek meg a kínálatban, gyakran találkozhatunk velük teljes valójukban. 
Még mindig kedvelt a szafari állatvilága, így az oroszlánok, zebrák, zsiráfok számtalanszor felbukkannak, de a tigrisekkel is számolni kell. Ezek a valósághű minták elsődlegesen (de nem kizárólag) a felsőrészeken jelennek meg.
 

Pulcsi: M&S, 6 400 Ft
Oversize felső: H&M, 2 990 Ft

Hogyan viselheted?

Ha még csak ismerkedsz az állatmintával, akkor elsőre tökéletes választás egy visszafogottabb, klasszikus mintával készült, oversize felső. Ezt könnyen kombinálhatod farmerrel, cicanadrággal, tehát nem lesz nehéz beillesztened a ruhatáradba. 
Ezen felül kipróbálhatod az állatmintát néhány kiegészítő formájában, legyen szó bizsukról, sálakról, vagy éppen egy táskáról, cipőről.
Felső: M&S, 7 800 Ft
Nadrág: F&F, 6 900 Ft
Sál: Mango, 4 595 Ft
Szandál: CCC, 12 900 Ft 

Ha belejöttél

Ha egyre jobban megszeretted az állatmintát, akkor próbálkozhatsz hangsúlyosabb darabokkal is, pl. egy leopárdmintás cicanadrággal, vagy éppen egy zebracsíkos felsővel, állatmintás kardigánnal. 
A divat szerint idén keverheted is ezeket a különleges mintákat, de ha még éppen csak megbarátkoztál a stílussal, akkor maradj az egyszerű, ám hangsúlyos, feltűnő daraboknál.  
Blúz: Mango, 8 995 Ft
Leggings: H&M, 3 990 Ft
Nyaklánc: H&M, 4 990 Ft 

Ha imádod az állatmintát

Ha imádod az állatmintát, akkor már valószínűleg jó néhány darab sorakozik a gardróbodban, amiket idén még egyedibbé varázsolhatsz a színeknek köszönhetően. A tervezők a legkülönfélébb színekkel olvasztották össze ezt az irányzatot, így találni fogsz rózsaszín párducmintás maxiruhát, illetve világoskék, színátmenetes, leopárdmintával megbolondított felsőt is.
Persze a hagyományosabb vonalon maradók is ráakadhatnak feltűnő, mégis egyedi ruhákra, ilyen pl. a zebramintás overál.
Ne feledd, ezek meglehetősen extrém daraboknak számítanak, így ehhez mérten viseld őket. 
Overál: F&F, 5 900 Ft 
Saru: CCC, 4 790 Ft

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!