Újévi fogadalmak, amiket érdemes betartani, mert megváltozik tőlük az életed

Újévi fogadalmak, amiket érdemes betartani, mert megváltozik tőlük az életed

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Újévi fogadalmak, amiket érdemes betartani, mert megváltozik tőlük az életed

Szilveszterkor sokszor teszünk fogadalmakat, ám ezek egy része sajnálatos módon már az év elejére elkopik. Van, amikor kisebb apróságokat akarunk megváltoztatni az életünkben, és van, amikor igazán nagy dolgokra szánjuk el magunkat. Mi most arra ösztönzünk, hogy olyan fogadalmakat tegyél, amiket be is tartasz! Azzal, hogy megfogadod őket, meglátod, nagy változások következnek be az életedben!

Kiállok az igazamért

Hányszor érezzük úgy, hogy nem merjük kimondani a véleményünket! Inkább csendben maradunk, benntartjuk a dühünket – utólag pedig bosszankodunk, hogy nem álltunk ki magunkért.

Van, amikor évek elteltével kérjük számon magunktól, hogy ott, annál a helyzetnél miért nem nyitottuk ki a szánkat, és mertünk beleállni egy önvédő, saját igazunkért kiálló beszélgetésbe.

Fogadd meg, hogy nem hagyod magad elnyomni, ha úgy érzed, igazad van. Az igazság persze relatív és helyzettől, nézőponttól, érdekektől függ, de ha hiszel a saját nézeteidben, érvényesítsd azokat!

 

Nem hagyom, hogy méltatlan helyzetekben ragadjak

Önvizsgálatra lesz szükséged, hogy az elmúlt év meghatározó eseményeit leltárba vedd. Nézd végig kellő bátorsággal, hogy te mit, hol, hogyan szúrtál el, mit tennél másként!

Vizsgáld meg a kapcsolataidat, a szerelmi viszonyodat! Valóban hozzád méltó a partnered, tényleg jó, hogy bizalmat szavaztál neki, tényleg úgy viselkedik veled, ahogy elvárod? Számíthatsz rá, tervezi veled a jövőt, azt nyújtja, amire vágysz?

Néha nagyon fáj szembenézni az igazsággal, de ha benned van az új év, új lendület érzése, talán könnyebb felülbírálni egy perspektíva nélküli viszonyt. Ha úgy érzed, hogy valaki kihasznál – nem csak párkapcsolatban –, akkor merj szembenézni ezzel és változtass rajta!

 

Találok egy feszültségoldó módszert

A pszichológusok azt állítják, hogy kellenek szelepek, ahol kiengedjük a fáradt gőzt.

A hosszú ideig benntartott feszültség káros, gyakran testi tünetek is jelezhetik a belülről őrlő gondolatokkal való küzdelmeinket.

Találni kell olyan tevékenységet, amiben feloldódunk, amiben a testünk és a lelkünk megújul. A január remek alkalom arra, hogy ha még nem találtad meg azt a tevékenységet, amiben feloldódj, most megkeresd!

Vagy ha már régóta tudod, mibe kellene belekezdened, most megteheted! Legyen az egy sporttevékenység, egy nyelvtanfolyam, vagy akár egy nagy kirándulás!

 

Elhagyom egy ártalmas, rossz szokásomat

Nem kell világmegváltóan nagy dolgokra gondolni, pont az a lényeg, hogy olyat ígérj meg magadnak, olyan fogadalmat tegyél, amit be is tudsz tartani! Biztos van néhány olyan szokásod, amit már régen szeretnél elengedni.

Az új év alkalmas arra, hogy tiszta lappal indíts! Letedd a cigit, abbahagyd a felesleges nassolgatást, leszokj a késésről, halogatásról. Persze nem lehet mindent elengedni, de jelölj ki a leginkább bosszantó szokásaid közül legalább egyet, amitől végleg búcsút veszel!

Gondold végig, melyik rossz szokásod nehezíti meg a dolgod, és szól bele a társas kapcsolataid minőségébe! Nagyon jó érzéssel tölt majd el, amikor telnek a napok, hetek, hónapok, és van mihez viszonyítani a váltást.

Bevallom magamnak azt, amivel már régóta nem merek szembenézni

Sokszor saját magunknak is ködösítünk, hazudunk, leplezünk.

Az év vége, az új év eleje viszont kiváló alkalom arra, hogy tiszta lappal kezdj!

Gondold végig, mit kapsz egy helyzettől, és te mennyit adsz bele! Ezek arányban vannak egymással? Az energiádat, lelkesedésedet nem mindegy, mibe, illetve kibe fekteted!

Értékeld magadat! Merd kimondani azt, amivel nem szívesen nézel szembe – most jó alkalom lesz arra, hogy új lendülettel új célok felé haladj.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást