A vegyes újburgonya, ropogós zöldhagyma, bazsalikom és krémes öntet csodálatos ízkombinációt alkotnak. Köretként ajánljuk, de önmagában is kíváló!
Hozzávalók 4-6 személyre
1,5 kg piros és fehér újburgonya, alaposan megmosva
2 evőkanál só
20 ml tejföl
10 ml majonéz
4 szál zöldhagyma, apróra vágva
2 evőkanál méz
2 marék friss bazsalikom, nagyobbra vágva
Elkészítése:
1. Sós vízben főzzük meg egészben (héjastól) a burgonyát (ne főzzük túl). Öntsük le róla a vizet, majd vágjuk félbe a burgonyákat és tegyük egy nagy tálba és hagyjuk kihűlni.
2. Habverővel keverjük össze a tejfölt, majonézt és a mézet. Fűszerezzük sóval, borssal. Dobjuk hozzá a burgonyát, a zöldhagymát és a bazsalikomot. Hűtőszekrényben hűtsük le. Tálaljuk hidegen.