Újburgonya saláta bazsalikommal és zöldhagymával

Újburgonya saláta bazsalikommal és zöldhagymával

Címlap / Életmód / Receptek / Újburgonya saláta bazsalikommal és zöldhagymával

A vegyes újburgonya, ropogós zöldhagyma, bazsalikom és krémes öntet csodálatos ízkombinációt alkotnak. Köretként ajánljuk, de önmagában is kíváló!

Hozzávalók 4-6 személyre

1,5 kg piros és fehér újburgonya, alaposan megmosva
2 evőkanál só
20 ml tejföl
10 ml majonéz
4 szál zöldhagyma, apróra vágva
2 evőkanál méz
2 marék friss bazsalikom, nagyobbra vágva

Elkészítése:

1. Sós vízben főzzük meg egészben (héjastól) a burgonyát (ne főzzük túl). Öntsük le róla a vizet, majd vágjuk félbe a burgonyákat és tegyük egy nagy tálba és hagyjuk kihűlni.

2. Habverővel keverjük össze a tejfölt, majonézt és a mézet. Fűszerezzük sóval, borssal. Dobjuk hozzá a burgonyát, a zöldhagymát és a bazsalikomot. Hűtőszekrényben hűtsük le. Tálaljuk hidegen.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!