5 új szokásom, amit megtartok a koronavírus járvány után is

5 új szokásom, amit megtartok a koronavírus járvány után is

Címlap / Életmód / Család / 5 új szokásom, amit megtartok a koronavírus járvány után is

Az, ami eddig normális volt, most nem az, ami pedig szinte elképzelhetetlennek számított, most természetes. A nehézségek sok emberből hozzák ki a pozitív gondolkodást, sokakból viszont épp ellenkezőleg. Innen-onnan hallani, hogy az emberek bezárkóznak, az emberi kapcsolatok háttérbe szorulnak a betegségtől való félelem miatt. Biztosan hosszú idő lesz, mire valahogy túljutunk ezen, és mindenki visszatérhet a normális kerékvágásba, ami most egy kicsit máshogy lesz normális. Új lesz.

Íme azok a szokások, amelyeket megtartok a koronavírus járvány után is.

1/5. Több időt töltök a gyerekeimmel és a férjemmel

Igaz, hogy a járvány második hullámában az én gyerekeimnél nem volt online oktatás (eddig), az első hullám alatt, amikor itthon voltak, nagyon sokat voltunk együtt. Annyit ültek a gép előtt, hogy délután már nem annyira igényelték a kütyüzést, helyette sokat társasoztunk, beszélgettünk.

Ezt megtartottuk, és ezután is fontos marad, hogy a minőség mellett kicsit rámenjünk a mennyiségre is. Sok-sok idő együtt. 

2/5. Többet leszek a természetben

A kertészkedés nem a kedvenc időtöltésem, valószínűleg ez nem is fog megváltozni. A nagyobb séták, túrák viszont eddig nem voltak az életemben központban, azonban a vírushelyzetben, amikor nem nagyon mehetünk sehova, igencsak beférkőztek a mindennapokba.

Amikor kutyánk lett, természetessé vált, hogy minden nap megyünk családostól, kutyástól. Mivel a Duna-parton lakunk, nagyon szép sétákat teszünk a környéken. Olyan jó magunkba szívni a természetet!

Erdei séta
istockphoto

3/5. Minden nap felhívok valakit a családból és a baráti társaságomból

Nem is gondolunk bele alapból, hogy milyen nagy kincs, hogy beszélhetünk a családtagjainkkal. Természetesnek vesszük ezt, ám most, a járvány miatt még jobban felértékelődtek a telefonbeszélgetések. Most már nem olyan egyértelmű, hogy hétvégén találkozunk, vagy délután összefutunk egy kávéra.

A járvány alatt azonban minden nap felhívtam valakit a családomból, a barátaim közül. Ezt meg is tartom, mert jó dolog! Kifejezni az érzéseinket nem csak személyesen lehet. Ha csak a hangunkat hallják, az is nagyon sokat jelent, a mai világban pedig olyan sokféle módon lehet kommunikálni, hogy hihetetlen.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást