Ezt tedd, hogy ne puhuljon meg olyan gyorsan az uborka

Ezt tedd, hogy ne puhuljon meg olyan gyorsan az uborka

Címlap / Életmód / Ezt tedd, hogy ne puhuljon meg olyan gyorsan az uborka

Az uborka igazi nyári kedvenc: friss, ropogós, szuper salátákhoz, szendvicsbe vagy csak úgy, magában elrágcsálva. Csak egy baj van vele – ha nem jól tároljuk, pillanatok alatt megpuhul vagy elkezd fonnyadni. De ne aggódj, van megoldás! Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan őrizheted meg minél tovább az uborka frissességét és állagát, hogy ne a szemetesben, hanem a tányérodon végezze.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

A megfelelő tárolási hőmérséklet

Az uborka optimális tárolása érdekében fontos, hogy megfelelően válaszd meg a hőmérsékletet. Az uborkát 10-12 Celsius-fokon érdemes tartani, ahol nem túl hideg a környezet, mégis megakadályozza, hogy idő előtt megpuhuljanak vagy kiégjenek. A hűtőszekrények ideális helyszínek e hőmérséklet elérésére, azonban ügyelj arra, hogy ne legyen túl hideg, mert az uborka érzékeny a fagyásra.

Habár csalogató lehet a zöldséges fiók hátsó részében elhelyezni az uborkákat, ez a hely gyakran túlságosan hideg.

Ennél fogva, célszerű a hűtőszekrény ajtajában vagy az alacsonyabb polcokon tárolni őket, ahol a hőmérséklet kiegyensúlyozottabb.

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!