Túlsúllyal küzdesz? Az ananász segít!

Túlsúllyal küzdesz? Az ananász segít!

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Túlsúllyal küzdesz? Az ananász segít!

Biztosan sokaknak ismerős érzés, hogy a tükörben nem olyan testet látnak, amilyet szeretnének. Időről időre mindig megjelennek újabb és újabb csodadiéták, és vannak olyan „vérprofi” fogyókúrázók, akik azonnal kipróbálják az aktuális módszert. Aztán újra és újra, mert a nagy nehezen – sokszor szenvedés árán – leadott kilók valahogy mindig visszakúsznak.

A koplalás és a hirtelen felindulásból néhány napig követett diéták nem segítenek. A természet azonban igen. A fogyni vágyóknak megbízható mankót nyújt az ananász. Nem csupán a ruhaméretünket csökkenthetjük vele, de a narancsbőrnek is búcsút inthetünk.

Ezt az egzotikus gyümölcsfélét Kolombusz Kristóf fedezte fel 1493-ban Guadalupe szigetén. Az őslakosok „nana” néven ismerték. Hosszú ideig csak az íze miatt fogyasztották.

A növény egy bromelin nevű enzimet tartalmaz, amely főleg a kocsányban koncentrálódik. Bármennyi ananászt eszünk is tehát, nem kapunk a bromelin jótékony hatásából.

Ezért érdekes megoldás a növény teljes kocsányának elporítása és kapszulába töltése, hogy így szedhető legyen. A bromelinnek gyulladáscsökkentő hatása is van, így fokozatosan csökkenti a helyi ödémákat.

Ez az enzim ugyanakkor segít megállítani a vér inzulinszintjének a növekedését (ami cukortartalmú élelmiszerek fogyasztása esetén alakul ki), ezáltal pedig csökken a cukorból képződött zsír lerakódása.

A felszívódott bromelin eloszlik a testben, és elősegíti a narancsbőrt kiváltó, rendellenesen a testszövetekben lerakódott fehérjék könnyen metabolizálható aminosovakká történő lebontását. Ezáltal segít eltüntetni a narancsbőrt.

A megfelelő mennyiséget kapszula formájában vihetjük be a szervezetünkbe, így érjuk el az optimális hatást. Reggel, délben és este egy nagy pohár vízzel egy-egy kapszulát kell bevenni.

Persze azt nem árt tudnunk, hogy testsúlycsökkenés csak kontrollált kalóriabevitel mellett érhető el. Vegyük fel a kesztyűt a háj ellen minél hamarabb, hogy a nyarat már bombaformában várhassuk!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást