5 tulajdonság, amit egykor fontosnak tartottam egy férfiban, de rájöttem, hogy nem is az

5 tulajdonság, amit egykor fontosnak tartottam egy férfiban, de rájöttem, hogy nem is az

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 tulajdonság, amit egykor fontosnak tartottam egy férfiban, de rájöttem, hogy nem is az

Harminc fölött minden nő a szemét forgatja, ha eszébe jut egy-két volt barátja, akivel húszas évei elején járt. Mindannyiunknak voltak olyan férfiak az életében, akik nem voltak elég jók hozzánk, kell ugyanis egy kis idő, amíg az ember levetkőzi azt a kényszerképzetét, hogy csak a rosszfiúkat, vagy a komolytalan hősszerelmeseket veszi észre. Az igaz társunk lehet, hogy nem egy kifejezett macsó, vagy romantikus fűzfapoéta, de megbízható és lehet rá számítani hosszú távon. Az alábbi öt tulajdonságot egykor elengedhetetlennek tartottam egy potenciális partnerben, de az idő bebizonyította, hogy egyáltalán nem ezek a fontosak.

1. Akinek csak te létezel

Fiatalabb koromban a hetedik mennyországban éreztem magam, mikor összejöttem egy igazán odaadó fiúval, aki verseket írt nekem és a nap minden percében biztosított arról, hogy én vagyok számára a világmindenség. Ki ne vágyna egy ilyen úriemberre? Nos, én nem, harminc fölött.

Remek érzés volt, hogy szeretnek és kívánnak, ugyanakkor viszont úgy éreztem, fojtogató és kicsit gyerekes volt ez a rajongás a részéről.

Egy idő után terhes volt, hogy állandóan velem akart lenni és számára semmi nem létezett kettőnkön kívül. Rájöttem, hogy az elején ugyan rendkívül hízelgő volt ez a kedvesség, hosszú távon azonban nem volt egészséges.

2. Nagydumás, a buli központja

Mindig azok a srácok vonzottak, akinek jó szövege volt és a partin mindenki az ő poénjaikon nevetett.

A nagydumás, népszerű srácokkal járni szinte kiváltság volt, legalábbis én így tekintettem erre. Azonban egy ilyen emberrel lenni fárasztó, hiszen egyrészt állandóan, mindenhol szerepel, másrészt más lányoknak is imponál a jó szöveg, így sokszor derült ki, hogy nem tudott ellenállni egy-egy csinos, lelkes lánynak a hallgatóságból.

Meguntam ezt is, meg azt is, hogy minden hétvégén menni kellett valahova, hiszen egy ilyen srác soha nem fog otthon összebújva filmet nézni. Ma már nem vágyódom az ilyen extrovertált férfiakra.

3. Bókoló hősszerelmes

Igen, jó dolog azt hallani, hogy szép és vonzó vagyok, ez minden fiatal lány önbizalmának nagyon jót tesz, ugyanakkor ahogy öregszik az ember, egyre fontosabb lesz neki az is, hogy ne csak a külsejét szeresse a párja.

Régen akkor voltam a legboldogabb, mikor egy srác a testem dicsérte, de most már annak sokkal jobban örülök, ha egy férfi azt értékeli, hogy okos, tájékozott vagy gondoskodó vagyok.

Akinek csak az tetszik, ahogy kinézel és nem nagyon érdekli a személyiséged, az sosem lesz komoly társ.

4. Kalandozó, spontán 

Az, hogy állandóan változik a program, sosem tudod, hova mentek és mit fogtok csinálni, az elején nagyon friss és imponáló lehet, hiszen ki ne ájulna el attól, hogy hétköznap este elmehet egy ad hoc buliba, vagy pénteken dől el, hogy a hétvégén külföldre ruccanhat ki?

Sajnos azonban ezek a vad, kalandozó srácok általában mindig kiszámíthatatlanok és megbízhatatlanok is egyben, hiszen ez a kockázatvállaló hajlammal minden esetben kéz a kézben jár. Az ilyen spontán férfiakkal sosem unalmas az élet, de hosszú távon a kapcsolat velük fárasztó és fenntarthatatlan is.

5. Titokzatos, kiismerhetetlen

Minden fiatal lány odavan azokért a srácokért, akiket körül leng egy kis misztikum, aki olyan, mint egy szótlan cowboy. Ezeket a magányos hősöket minden nő ösztönösen meg akarja menteni és azt hiszi, ő lesz majd, akit a titokzatos férfi beenged a lelke rejtelmeibe.

Nekem is volt egy ilyen barátom és biztos voltam benne, hogy a szerelmem megoldja minden problémáját, de rá kellett jönnöm, hogy a lelki gondokkal küzdő emberek batyuját a saját vállunkra venni nagyobb teher, mint képzeltem. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást