Veled is előfordult már, hogy reggel lefőztél egy nagy adag kávét, megittál belőle egy csészével, majd később a maradék a lefolyóban végezte? A hideg, maradék kávé elsőre valóban nem tűnik túl csábítónak, elpazarolni azonban kár lenne, és egyáltalán nem is környezettudatos döntés. Szerencsére azonban többféleképpen is új életet adhatsz neki, akár további finom italok, akár ételek elkészítéséről van szó.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
1/5 Készíts belőle fagylaltot
Ha már úgyis itt a nyár és a jó idő, akkor miért is ne kanalazgatnál el néhány gombóc finom fagylaltot? Ezt természetesen akár pillanatok alatt megteheted a bolti fagylaltokkal is, vagy cukrászdák, fagylaltozók kínálatából is válogathatsz, de egészen más élményt ad, ha te magad készítesz otthon fagylaltot.
Csak néhány egyszerű hozzávalóra van szükséged hozzá, mint például a tejszín, a tojás, a tej, a vanília, a cukor és a maradék kávé. Válassz egy számodra szimpatikus receptet, dobd össze, és máris lesz egy remek, hűsítő desszerted, ami kitűnő koffeinlöket is egyben. A legtöbb változatot a fagyasztóban tárolva még egy héttel az elkészítése után is nyugodtan fogyaszthatod.
Rengeteg olyan süteményrecepttel találkozhatsz, amely instant kávét is tartalmaz. Ez általában egyszerűen azért van, mert kifejezetten gyorsan és egyszerűen elkészíthető. De az instant kávét a lefőzött, maradék kávé is tökéletesen helyettesítheti, még akkor is, ha mondjuk egy kávétortáról van szó.
Csak arra figyelj, hogy ha az adott kávés sütemény receptjében instant kávépor szerepel, és te lefőzött kávét használsz, mindenképpen le kell mérni az utóbbit, és levonni a folyékony összetevők, például a tej vagy a víz mennyiségéből, hogy a tészta ne váljon folyékony masszává.