Veled is előfordult már, hogy reggel lefőztél egy nagy adag kávét, megittál belőle egy csészével, majd később a maradék a lefolyóban végezte? A hideg, maradék kávé elsőre valóban nem tűnik túl csábítónak, elpazarolni azonban kár lenne, és egyáltalán nem is környezettudatos döntés. Szerencsére azonban többféleképpen is új életet adhatsz neki, akár további finom italok, akár ételek elkészítéséről van szó.
1/5 Készíts belőle fagylaltot
Ha már úgyis itt a nyár és a jó idő, akkor miért is ne kanalazgatnál el néhány gombóc finom fagylaltot? Ezt természetesen akár pillanatok alatt megteheted a bolti fagylaltokkal is, vagy cukrászdák, fagylaltozók kínálatából is válogathatsz, de egészen más élményt ad, ha te magad készítesz otthon fagylaltot.
Csak néhány egyszerű hozzávalóra van szükséged hozzá, mint például a tejszín, a tojás, a tej, a vanília, a cukor és a maradék kávé. Válassz egy számodra szimpatikus receptet, dobd össze, és máris lesz egy remek, hűsítő desszerted, ami kitűnő koffeinlöket is egyben. A legtöbb változatot a fagyasztóban tárolva még egy héttel az elkészítése után is nyugodtan fogyaszthatod.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!