Veled is előfordult már, hogy reggel lefőztél egy nagy adag kávét, megittál belőle egy csészével, majd később a maradék a lefolyóban végezte? A hideg, maradék kávé elsőre valóban nem tűnik túl csábítónak, elpazarolni azonban kár lenne, és egyáltalán nem is környezettudatos döntés. Szerencsére azonban többféleképpen is új életet adhatsz neki, akár további finom italok, akár ételek elkészítéséről van szó.
2/5 Süsd bele kávés süteményekbe
Rengeteg olyan süteményrecepttel találkozhatsz, amely instant kávét is tartalmaz. Ez általában egyszerűen azért van, mert kifejezetten gyorsan és egyszerűen elkészíthető. De az instant kávét a lefőzött, maradék kávé is tökéletesen helyettesítheti, még akkor is, ha mondjuk egy kávétortáról van szó.
Csak arra figyelj, hogy ha az adott kávés sütemény receptjében instant kávépor szerepel, és te lefőzött kávét használsz, mindenképpen le kell mérni az utóbbit, és levonni a folyékony összetevők, például a tej vagy a víz mennyiségéből, hogy a tészta ne váljon folyékony masszává.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!