Stílus / Test

7 trükk, hogy tökéletesen mutass a fotókon

7 trükk, hogy tökéletesen mutass a fotókon

Elemezd a képeidet!

Szánj rá néhány percet, hogy górcső alá vedd a saját magadról készült kedvenc képeidet. Felfedezel bennük valamilyen közös vonást? Tetszel magadnak egy bizonyos szögből, illetve fej- vagy testtartásban? Esetleg valamilyen szín különösen jól áll neked a fotókon? Nem arra buzdítunk, hogy minden egyes fotón komikus módon teljesen ugyanúgy akarj festeni, ugyanakkor semmiképpen sem árt ismerned néhány stabil kiindulópontot azokra az esetekre, amikor csak egyetlen kattintásra van alkalom.

Éppen jó mosoly

A régi vörös szőnyeges trükk szerint nem kell mást tenned, mint a nyelvedet a fogsorod mögé szorítani. Így egyszerre kerülheted el a túl komoly arckifejezést, valamint a túl széles vigyort is. Nem árt beazonosítanod, hogy az ajkad felfelé vagy lefelé görbül alapjáraton, mert ehhez mérten szükséges „beállítanod” a mosolyt. Előfordulhat ugyanis, hogy kifejezzen vigyorinak élsz meg egy pózt, ám a valóságban úgy festesz majd a képen, mint aki próbálja leplezni, hogy citromba harapott.

Ne legyen hézagos a szemöldököd!

A szemöldököd óriási szerepet játszik a megjelenésedben. (Ha nem hiszed, keress csak rá, hogy „celebrities without eyebrows”, azaz „hírességek szemöldök nélkül”, s meglátod!)

Ez a két csíkocska a szemed fölött nemcsak karaktert ad az arcodnak és közvetíti az érzelmeidet, hanem arról is gondoskodhat, hogy kellően ébernek, ám ne csodálkozónak tűnj a képeken. Ha előre tudod, hogy fotóznak majd, megfontolhatod a szálak árnyalatánál eggyel sötétebb port vagy ceruzát is.

Neked van valamilyen trükköd arra, hogy előnyös képek készüljenek rólad? Várjuk a hozzászólásodat!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást