Ez történik azután, hogy beleszeretsz abba, akivel eddig barátság extrákkal viszonyban voltál

Ez történik azután, hogy beleszeretsz abba, akivel eddig barátság extrákkal viszonyban voltál

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ez történik azután, hogy beleszeretsz abba, akivel eddig barátság extrákkal viszonyban voltál

A barátság extrákkal viszony az elmúlt években egyre felkapottabb lett, és sokan döntenek úgy, hogy inkább ezt a kapcsolati formát próbálják ki. Ők azok, akik ugyan komolyat jelenleg nem keresnek (ennek több oka is lehet), de attól még vágynak az intimitásra és a társaságra. De mi történik akkor, ha beleszeretsz abba a srácba, akitől nem szerettél volna hosszabb távon semmit?

Amikor belevágtál a barátság extrákkal kapcsolatodba, valószínűleg te is megrögzötten állítottad, hogy ez ennyi, és nem több. Hogy egy jó ismerősöddel vonzódtok egymáshoz, de nem vagytok szerelmesek, és nem is akartok most komolyat. Lehet, hogy épp nemrég mentél keresztül egy fájdalmas szakításon, és nem állsz készen arra, hogy megbízz valakiben. De akár az is előfordulhat, hogy egyszerűen csak a karrieredre akarsz fókuszálni, és nem fér bele az életedbe egy kapcsolat.

Érthető, hogy inkább egy ismerőssel vágsz bele a szexkapcsolatba, ahelyett, hogy egyéjszakás kalandokba keverednél, hiszen utóbbi már csak egészségügyi szempontból sem jó ötlet.

De nem ritka, hogy a sok együtt töltött idő, az intimitás és a vonzalom átalakul valami sokkal erősebbé, és egyik nap tudatosul benned, hogy szerelmes lettél a pasiba, akivel csak szexben egyeztetek meg.

Ez történik azután, hogy beleszeretsz a pasiba, akivel barátság extrákkal viszonyban vagy

Az egész azzal kezdődik, hogy elkezdtek észrevétlenül hozzászokni egy rutinhoz. Eleinte még az volt a terv, hogy majd amikor kedvetek tartja, összefuttok, de egy idő után azon kapjátok magatokat, hogy néha napközben is beszélgettek a neten, szimplán arról, épp mit csináltok. Aztán már megszokássá válik, hogy péntek esténként találkoztok, vagy hogy a hét első munkanapján együtt alszotok.

Kezdetben jó érzéssel tölt el, hogy bár hivatalosan nem vagy foglalt, kicsit mégis minden olyan, mintha kapcsolatban lennétek, kötöttségek és szabályok nélkül.

A legtöbb barátság extrákkal viszonyban ez a szakasz tart a legtovább, egészen addig, míg rá nem untok a szitura, vagy az egyikőtök meg nem ismerkedik egy másik személlyel. Vagy, a harmadik fokozat, hogy egyikőtöknek gyengéd érzelmei támadnak.

Amikor jelentkeznek az érzések

Ahogy telik az idő, egyre többet vagytok együtt, már jól ismered a lakását, és több közös programot is szerveztek. Jól érzed magad a társaságában, és hirtelen beléd hasít a gondolat: sokkal jobban vonzódsz hozzá, mint kellene. Igazán megkedvelted az elmúlt hetekben, és elkezdtél fantáziálni olyanokról, hogy mennyire klassz lenne együtt elutazni a nyáron pár napra.

És ekkor megkezdődik a féltékenység is. Sokszor kapod azon magad, hogy idegesít, ha valaki üzenetet küld neki, és tudni szeretnéd, van-e bárki más a képben. Arról nem is beszélve, hogy minden apró cselekedete mögé plusz jelentést látsz be. Ha meghív egy italra, az hirtelen ezer és egy jelentéssel ruházódik fel a fejedben. Már nem tudsz olyan laza lenni, mint korábban, és ha nem keres egy teljes napon keresztül, teljesen kétségbeesel.

Ezt követi az a pont, amikor már nem tudod titkolni az érzéseidet, és bevallod a srácnak, hogy beleszerettél.

Egy tökéletes világban a pasi viszonozná az érzéseidet, de sajnos ezt csak kevesen mondhatják el magukról. A többség ugyanis hatalmasat csalódik ezt követően.

A srác valószínűleg rengeteg negatívumot elkezd felsorolni azzal kapcsolatban, miért nem alkotnátok jó párost, és szinte biztosan azt is javasolni fogja, hogy vessetek véget a mostani viszonynak.

A legrosszabb ebben a szituban az, hogy igazából sosem jártatok együtt, de a szakítás pontosan annyira fájdalmas, mintha egy párt alkottatok volna. Ugyanolyan nehéz lesz felállnod a padlóról, és hozzá kell szoknod ahhoz, hogy többé nincs jelen az életedben. De ez a tapasztalat lesz az, amiből egy életre megtanulod, hogy az érzelemmentes szex egyáltalán nem a te világod! Ezzel pedig egyáltalán nincs baj, hiszen amikor az Igazi bekopogtat az ajtódon, testileg és lelkileg is tudod már, mit keresel.

Képek forrása: pexels.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást