Egészség / Életmód

Járvány idején: Így utazz tömegközlekedésen biztonságosan

Járvány idején: Így utazz tömegközlekedésen biztonságosan

Az utastársaidat értelemszerűen nem választhatod meg, de a BBC szakértője szerint érdemes lehet az utad megtervezésekor figyelembe venni, hogy mennyire zajos maga a jármű. Ha nagy az alapzaj, az egymással beszélgetők nagyobb hangerővel beszélnek, közelebb hajolnak egymáshoz, több vírus kerül a levegőbe, nagyobb a fertőzés esélye. Ehhez képest már az is kisebb veszélyforrást jelent, ha az emberek halkan beszélgetnek, mert kisebb erővel fújják ki a levegőt. Így kevesebb potenciálisan vírusokat szállító nyálcsepp kerül a levegőbe.

franckreporter/istockphoto.com

Hová ülj?

Értelemszerűen, ha teheted, ülj távolabb az utastársaidtól, de tehetsz ennél is többet annak érdekében, hogy biztonságos helyet válassz magadnak?

1 2 3

1 hozzászólás

  • Avatar
    Háry László
    2020.11.30., 17:27

    A bölcs tanácsokhoz annyit: a RÉGI buszokon ablakot, tetőnyílást az utas is nyithatott. Ma-nem. A klima által 5 percenként bepöfögtetett levegő nem teszi lehetővé a megnyugtató szellőzést. Marad az ajtók nyitása…Pedig az utastér NORMÁLIS átszellőztetése lenne olyan fontos, mint a mérőszalaggal való távolságtartás ellenőrzése!

    Válasz

Írj egy hozzászólást