Járvány idején: Így utazz tömegközlekedésen biztonságosan

Járvány idején: Így utazz tömegközlekedésen biztonságosan

Címlap / Életmód / Egészség / Járvány idején: Így utazz tömegközlekedésen biztonságosan

Figyelj a levegőminőségre!

A Covid-19-hez hasonló légzőszervi betegség esetén minél többen lélegeznek, köhögnek és beszélgetnek ugyanabban a zárt térben, ahol te is vagy, annál nagyobb a veszélye annak, hogy elkapod a vírust.

Értelemszerűen tehát, ha teheted, akkor inkább sétálj vagy biciklizz. Ha csak egy megállót kéne menned, és nem sietsz nagyon, most inkább gyalogolj, javasolja a BBC által megkérdezett szakértő.

Ha tömegközlekedsz, az útvonalad megtervezésekor vedd figyelembe a szellőzést. Egy felszínen közlekedő villamost vagy buszt sokkal könnyebb kiszellőztetni, mint a felszín alatti metrót, ezért ezek valamivel kisebb kockázatot jelentenek. Ha teheted, válaszd inkább az előbbieket.

Hallgatni arany

Nem nehéz belátni, hogy ha mindenki csendben, a telefonját böngészve vagy zenét hallgatva utazik. Azaz csukva van a szája, és még arra – meg az orrára is! – rá van húzva a maszk, sokkal kisebb a vírus átadásának esélye, mintha egy sportmeccs után hangosan éneklő drukkerekkel teli buszon zötykölődsz.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

1 hozzászólás

  • Háry László
    2020.11.30., 17:27

    A bölcs tanácsokhoz annyit: a RÉGI buszokon ablakot, tetőnyílást az utas is nyithatott. Ma-nem. A klima által 5 percenként bepöfögtetett levegő nem teszi lehetővé a megnyugtató szellőzést. Marad az ajtók nyitása…Pedig az utastér NORMÁLIS átszellőztetése lenne olyan fontos, mint a mérőszalaggal való távolságtartás ellenőrzése!

    Válasz

Írj egy hozzászólást