Hozzávalók 4 személyre:
– 4 közepes burgonya
– 1 teáskanál olívaolaj
– 1 hagyma, apróra vágva
– 4 szelet bacon szalonna, kis kockákra vágva
– 20 dkg reszelt sajt
– 2-3 evőkanál tej
– 4 szál zöldpetrezselyem, apróra vágva
Elkészítése
1. Mossuk meg alaposan a burgonyákat, szúrkáljuk meg fogpiszkálóval. Tekerjük mindegyiket körbe papír törlővel és tgyük a mikrohullámú sütőbe.
2. Főzzük 4 percig, vagy amíg meg nem puhul. Hagyjuk kihűlni. Egyébként vízben is megfőzhetjük, de mikróban gyorsabban megy.
3. Tegyünk fel egy serpenyőt közepes-magas hőmérsékletre, öntsük bele az olajat, öntük bele a szalonnát és hagymát, míg aranybarna nem lesz.
4. Melegítsük a sütőt 180 C-ra. Amikor a burgonya kihűlt, távolítsuk el a papírtörlőket és vágjuk le a burgonyák tetejét. Vájjuk ki a burgonya belsejét és tegyük egy tálba.
5. Legyünk óvatosak, ne tépjük le a kivájt burgonya héját. A kivájt burgonyát keverjük össze a szalonnával, hagymával, sajttal és petrezselyemmel. Adjunk hozzá annyi tejet, hogy pürés állaga legyen.
6. Tömjük meg a burgonyákat, nem baj ha túltöltődnek, majd szórjuk meg egy kis reszeét sajttal a tetejüket.
7. Süssük 15-20 percig, amíg aranybarnára nem sül. Tálaljuk zöldsalátával.
Jó étvágyat kívánunk!