A tökéletes smink 7 elmaradhatatlan kelléke

A tökéletes smink 7 elmaradhatatlan kelléke

Címlap / Stílus / Arc / A tökéletes smink 7 elmaradhatatlan kelléke

Nyilvánvaló, hogy aki sminkel, annak egész biztosan megbújik néhány szemceruza, szempillaspirál, rúzs, esetleg szemhéjpúder, alapozó a táskájában. De mi a helyzet a további kellékekkel, amiket felétlenül érdemes beszerezned?

Ecsetek

Ha valaha sminkeltél már ecsettel, akkor valószínűleg eszed ágában sincs többször lemondani erről a kellékről. A jó minőségű ecsetek némi kézügyességgel társulva valódi csodát művelnek az arcon.
Egy-egy márkás darab beszerzése egyáltalán nem pénzkidobás, hiszen a megfelelő tárolás és gondoskodás mellett, évekig használhatod majd őket.

Vattapálcika

Bár a sminkelést érdemes az ecsetekre bízni, azért nem kell száműzni a vattapálcikát sem a készletből, hiszen ez az eszköz számtalan módon hasznosítható a szépségápolásban, alapfunkcióján felül is. 
 
Az esetlegesen nyomot hagyó szempillaspirált könnyedén eltávolíthatod általa anélkül, hogy kárt tennél a sminkedben, de a lepergő szempillafestékkel is hasonló a helyzet. A vattapálcika segítségével könnyen javítani tudsz a félrecsúszó vonalakon, hiszen minden egyes darab teljesen tiszta, nem kell attól tartanod, hogy újabb színt viszel fel oda, ahonnan a maradékot is szeretnéd eltávolítani.
 
Ráadásul ezzel az eszközzel még a szemzugból is könnyedén ki tudod szedni az esetleges festék és könny keverékét. 

Szemöldökcsipesz

A megfelelően formált szemöldök elengedhetetlen, ha szeretnél magadnak csábító pillantást varázsolni. Mivel a szemöldök keretezi a szemünket, egy az egyben meghatározza arcunk felépítését, ezért korántsem mindegy, milyen állapotban van. A procedúrát bízhatod szakemberre – pláne, ha hajlamos vagy aszimmetrikusan dolgozni –, de természetesen magad is kiszedheted a kósza szálakat. 
 
A szemöldökcsipesszel érdemes kihúzni a belső szemzugban növő, gyengécske szempillákat is, hiszen ezek egyáltalán nem javítanak a sminkeden.

Kisolló

A kisolló a háztartásban és a szépségápolásban egyaránt nélkülözhetetlen kellék. Jó példa erre, hogy egyeseknek nagyon szépen ívelt szemöldökük van, de azzal már nem foglalkoznak, hogy a hosszú szálak a helyükön maradjanak. Ezt kiküszöbölendő fésüld felfele a szemöldöködet, majd az erősen túllógó szálak végét egy kisollóval vágd le. 
 
Az olló egyébként jól jöhet akkor is, ha egy-egy szál kilóg az ecsetedből, vagy a tusodból, ugyanis pontosan ennyi elég, hogy a szép munka kárba vesszen. 

Sminkceruza-faragó

Nagyon fontos, hogy a drága sminkceruzáidat sose faragd hétköznapi faragóval! A sminkeszközök sokkal puhább anyagból készülnek, mint rajzolásra alkalmas társaik, ezért nem szabad őket ugyanúgy kezelni.
 
Ne sajnáld a pénzt egy jó minőségű faragóra, hiszen rengeteget hosszabbíthatsz a szemceruzád élettartamán, ha megfelelően bánsz vele. 

Papír zsebkendő

Mindenkinek van a táskájában zsebkendő, ami nem csak nátha esetén hasznos. Sírás, de még egy erőteljesebb fuvallat után is könnyes a szemünk, ami sosem tesz jót a sminknek. Egy papír zsebkendő segítségével azonban alulról felfele irányuló mozdulatokkal felitathatod a festéket.
De a zsebkendő már a sminkelésnél is jól jön: ha egyik kezeddel óvatosan a szemed alá szorítod, akkor a nélkül tudod árnyalni a szemhéjadat, hogy a festék a frissen alapozott arcodra kerülne.

Kistükör

Ha rendszeresen sminkelsz, a táskádban helyet kell kapnia egy kistükörnek is.
Az persze nem túl szerencsés – és felesleges is –, ha egész nap magadat nézegeted, de a smink egy óvatlan mozdulattól teljesen szétcsúszhat, és ilyenkor nem árt, ha nem csak a kirakatban tudod megnézni, hol is kellene javítanod a helyzeten.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást