A tökéletes esküvő 12 titka

A tökéletes esküvő 12 titka

Címlap / Szerelem / Esküvő / A tökéletes esküvő 12 titka

Végre megkérték a kezed és egyre jobban izgulsz a nagy nap miatt? Szeretnéd, ha minden tökéletes és feledhetetlen lenne, amikor összekötitek az életeteket? Ha egy emlékezetes és hibátlan esküvőre vágysz, akkor kövesd a következő tanácsokat.

Ez a Ti napotok!

Mivel ez a ti napotok, ezért mindennek tökéletesnek kell lennie, lehet tökéletes szervező vagy, vagy mindennel meg vagy elégedve eddig, a következő dolgok azonban segítenek, hogy semmiről se feledkezz meg az esküvőszervezéssel kapcsolatban.

Vendégek

Az esküvő elengedhetetlen része a kisebb létszámú, vagy a népes vendégsereg. Bár ez a te napod és mindenki érted van ott a nagy eseményen, ezért ne feledkezz meg viszonozni a vendégeid szeretetét. Érezted mindenkivel, hogy fontosak számodra. Hogy mivel teheted ez meg? Az apró kedves szavakon és a nagy öleléseken túl számos más dologgal is meglepheted őket.
Ha vannak messzebbről érkezők, akkor bátran hívd meg őket a próbavacsorára, vagy a másnapi villásreggelire, hidd el, értékelni fogják. Természetesen a lagzi végén pedig ne feledkezz el a kis ajándék kosarakról vagy dobozokról a sütikkel, vagy az egyéb egyéni, emlékezetes kis édességekkel, amelyek ha névre szólóak is, akkor feledhetetlen lesz számukra a vendégszereteted.

Téma

Fontos az esküvőn, hogy megjelenjen a te ízlésed és személyiséged. Tükrözze a kapcsolatotok harmóniáját is a nagy nap. Van valami közös hobbitok? Akkor bátran járja át ez a hangulat az esküvőt. Fontos, hogy egy stílus köré épüljön a ceremónia, hogy minden között meglegyen a megfelelő egyensúly.

A helyszín

Akár egy kastélyban, akár egy parkban, akár egy vízesés mellett szeretnéd kimondani a boldogító igent, a lényeg, hogy e helyszín a tökéletes helyet jelentse számodra és számotokra a nagy fogadalom megtételéhez. Ha szabadtéri helyszínt választasz, akkor érdemes gondoskodnod arról, hogy mi legyen eső esetén.
Éppen ezért a legmegfelelőbb helyszínek az olyan kastélyok, éttermek, szállodák és egyéb gyönyörű épületek, amelyek virágos parkkal is rendelkeznek, így bármilyen idő is lesz aznap, bizonyára sikert aratsz majd a választott helyszínnel.

Dekoráció

Fontos, hogy a számodra megfelelő legyen. Válaszd tehát a kedvenc árnyalataidat és színeidet és bátran légy kreatív, hiszen egyszer adódik az életben ilyen alkalom.
Olyan formákat használj, amelyek kellemes érzéseket keltenek benned. Járj utána, hogy mire van lehetőséged a helyszínen, és ha lehetséges, akkor használj a szokásos dolgokon kívül gyertyákat, virágokat és bármit, amivel úgy érzed, hogy még csodálatosabbá varázsolhatod a helyszínt.

Légy egyedi

Egy kép rólatok az ajándék asztalon, vagy egy diavetítés az esti vacsora alatt közelebb hozhatja hozzátok a vendégeket.
Ha fontosnak tartod, akkor jelenjenek meg az esküvő napján a családi, vagy regionális hagyományok, vagy ha van valami, ami megtetszett és tükrözi a személyiségedet, akkor hassa át az a hangulat az esküvőt.

Zene

Fontos, hogy olyan zene legyen, amit élveztek a pároddal, azonban nem árt odafigyelni arra, hogy a család is élvezze az esküvőt.
Ha te meg a párod állandóan csak egyféle zenét hallgattok, az elronthatja az egész buli hangulatát, ezért bátran mixelj és használjatok olyan örök retro számokat, amelyekre garantáltan mindenki bulizni fog. A fogadás alatt pedig a legjobb, ha valami klasszikus vagy halk jazz szól, lehetővé téve ezzel a kellemes beszélgetést.

Italok

Fontos, hogy megfelelő italokat válassz. Egyedivé teheted az itallistát, ha saját receptből készült italokat is felszolgálnak, tudatva ezt a vendégekkel.
Figyelj arra, hogy elegendő számú pincér legyen, a felszolgálás nem csupán elegáns, de elkerülheted vele, hogy sokat kelljen várni az italokra. Az estét feldobhatod azzal, hogy a késő este folyamán koktélkülönlegességeket is felszolgálnak.

Bőség kosara

Bár elég sokba kerül, mégis érdemes odafigyelned arra, hogy inkább több, mint kevesebb étel legyen a fogadás és a vacsora során is, hogy bőkezűnek tűnj az esküvő során.
Persze az esküvői bőség a későbbi házasságot is szimbolizálja. Választhatsz saját recept alapján készült ételeket, de feldobhatod a hangulatot a különféle jégszobrokkal, esetleg csokiszökőkúttal is.

Ültetési rend

Fontos az átgondolt ültetési rend. Bár sokan ellene vannak, érdemes arra figyelni, hogy mindenki a számára megfelelő helyet kapja, így elkerülöd a különféle sértődéseket és kellemetlen helyzeteket az esküvőn.
Fontos, hogy olyan embereket ültess egymás mellé, akik ismerik egymást, vagy akik könnyen összeismerkedhetnek.

Szórakoztatás

A zene mellett ne feledkezz meg a különféle játékokról és eseményekről, amelyek feldobhatják a hangulatot, ha nem érzed magad elég kreatívnak, akkor bátran használd fel a már ismert esküvők ötleteit, vagy tarts pár barátnőddel ötletbörzét. Biztosan kitaláltok pár szuper és feledhetetlen dolgot. 

Buli

Fontos, hogy az este kezdetén mindenkihez odamenjetek és megköszönjétek, hogy eljöttek. A bulit pedig kezdjétek el bátran.
Akár egy betanult közös szám is nagy sikert arathat. Legyen ez keringő, cha-cha-cha, vagy bármilyen tánc, amit mindketten szerettek, utána pedig már csak be kell vonni a vendégeket is a mókába.

Ne vállalj mindent magadra

Fontos, hogy minden tökéletes legyen, de ne te csinálj mindent.
Fogadd el a kínálkozó lehetőségeket, hiszen egy mennyasszony sem szeretne hullafáradtan beesni az esküvőre. A te dolgod, hogy jól koordinálj, aztán élvezd azt, hogy mindenki rád figyel. 
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást