Gyors, látványos, kiadós! Feldobhatod vele bármelyik reggeled, vagy a vendégváró asztalt. És egyébként is, szeretjük az avokádót!
Különösen szeretem ezeket a extrább reggeliket hétvégente, vagy ünnepekkor. Annak ellenére, hogy milyen gyorsan elkészíthetőek, igazán fel tudják dobni a reggelt, és az egész napot bearanyozzák. Nem beszélve arról, hogy a családom is mindig hálás érte, ha valami új és kicsit extra dolgot teszek eléjük. Az avókádó pedig egy tökéletes választás erre a célra!
Avokádót fogyasztani nem csak a már jól ismert avokádókrém formájában érdemes. Bár önmagában kicsit jellegtelen, de megfelelő fűszerezéssel és körítéssel nagyon finom fogás lehet. Ráadásul üde színfoltja a táplálkozásnak nem csupán ízvilágra, hanem a szó szoros értelmében is: vitamin- és ásványi anyag tartalmát tekintve a top alapanyagok közé tartozik. Ráadásul még diétázóknak szokták javasolni, hiszen segít csökkenteni az étvágyat, plusz magas rosttartalma jótékony hatással van az emésztésre.
Hozzávalók (1 főre):
- 1 avokádó
- 2 tojás
- só, bors, majoránna
Elkészítés:
- Vágd félbe az avokádót, szedd ki a magját, és picit kaparj ki a húsából, hogy elegendő helye legyen a tojásoknak.
- Vágj le az avokádó hátoldaláról egy kisebb darabot (inkább csak a héját, mint a húsát), hogy ezáltal stabilan tudd a tepsibe tenni (ergo meg kell skalpolni).
- Sózd, borsozd az avokádót.
- Üsd bele a tojásokat a megfűszerezett avokádó közepébe, majd hintsd meg majorannával.
- 200 fokos sütőben süsd addig, míg a tojás meg nem szilárdul (nagyjából 15 perc).