„A férjem nem tud róla, hogy voltak kapcsolataim nőkkel is”

„A férjem nem tud róla, hogy voltak kapcsolataim nőkkel is”

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / „A férjem nem tud róla, hogy voltak kapcsolataim nőkkel is”

Egyik barátnőm az egyetemen elég vad életet élt és több évfolyamtársával is volt viszonya, akik akkoriban valamiért csak nők voltak. Azóta sok év eltelt és belőle odaadó édesanya és feleség lett, ő azonban a mai napig nem beszélt a férjének arról, hogy volt kapcsolata nőkkel is. Mikor erről kérdeztem, az alábbi öt indokot hozta fel arra, miért tartja ezt titokban.

1. Régen történt

A férjemmel – úgy érzem – nincs egymás előtt sok titkunk, de arról, hogy melyikünknek hány partnere volt azelőtt, még sosem beszéltünk részletesen. Persze a fontosabb exekről tudunk, de valahogy sosem alakult úgy, hogy a nőkkel való kapcsolataimról meséljek neki.

Régen történt, az egyetem óta csak férfiakkal voltam és nem érzem szükségét, hogy felhozzam ezt a témát. Lehet, hogy ő is kalandozott a múltban, de most a jelenlegi személyiségünkért szeretjük egymást. A legjobb, ha bizonyos dolgok a múltban maradnak és nem bolygatjuk őket. 

2. Félek, hogyan fogadná

Ha úgy nézzük, a múltam egy kis darabját valóban elhallgatom előtte, de úgy érzem, ennek nagyon minimális hatása volt arra, hogy ma az vagyok, aki.

Az egyetemen még lázadó fiatal voltam, aki önmagát kereste és ennek érdekében mindenbe belevetette magát. Nem bánok semmit, hiszen minden tapasztalat formálta a személyiségem, de már határozottan nem az az ember vagyok, aki akkor voltam.

Az az egyetemista lány nem az a nő, akibe a férjem beleszeretett, ezért nem érzem szükségét, hogy beszéljek róla neki. 

3. Nem akarom magam skatulyába kényszeríteni

Olyan világban élünk, amiben az ember a szexualitását és szexuális hovatartozását illetően több tucat megnevezés közül választhat, ennek ellenére nem vagyok benne biztos, hogy tudom, hogy én hol helyezkedem el a spektrumon.

Az, hogy fiatalon kísérleteztem és nőkkel is volt kapcsolatom, vajon befolyásolja a szexuális beállítottságom, annak ellenére, hogy azóta csak férfiakkal volt dolgom és kétlem, hogy leszek még valaha nőkkel?

Attól tartok, ha elmondom neki, rákérdezne, hova sorolom magam, én pedig nem tudnék neki választ adni.

4. Nem szeretném, hogy megváltozzon a kapcsolatunk

Nem hiszem, hogy a férjem elhagyna, ha mesélnék neki erről, azonban – mivel a kapcsolatunk tökéletes úgy, ahogy van – azt sem szeretném kockáztatni, hogy emiatt esetleg bármilyen negatív irányban változzon. Ő vallásos családból származik és ugyan ő maga nem vallja magát hívőnek, nem szeretnék ebből semmilen feszültséget.

Az sem lenne ínyemre, ha éppen ellenkezőleg, nagyon is belelkesülne és esetleg azt kérné, hogy tartsunk egy édeshármast egy másik nővel, hiszen végtelenül féltékeny lennék.

Attól is tartok, hogy elmondaná a barátainak, akik emiatt más szemmel néznének rám, és ezt sem akarom.

5. Mindenkinek vannak titkai

Ki tudja, lehet, hogy a férjem is csinált olyan dolgokat a múltban, amikkel nem dicsekszik. Minden embernek vannak titkai és mindenkinek joga van ahhoz, hogy megtartsa őket magának.

Nem szégyellem és nem bántam meg, hogy volt kapcsolatom nőkkel is, ugyanakkor nem szeretném, ha ez a régi történet bármiféle negatív hatással lenne a házasságomra.

Úgy érzem, ennek nem lett következménye a jelenlegi életemre nézve és a jövőben sem lesz. Egy kis kísérletezés volt, ami irreleváns, hiszen az életem eddigi kifejletére nem volt hatással, így inkább megtartom szépen magamnak.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!