VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak
Egy nap balzsamecet nélkül az olaszok szerint olyan, mint amikor nem süt ki a nap. Számukra a balzsamecet olyan, mint nekünk a bors és a fokhagyma ‒ gyakran használják ízesítéshez. Mi inkább úgy gondolunk rá, mint luxuscikkre, pedig ha nem is túl olcsó, egyszerre kevés kell belőle, és valóban „napsütéses” aromát kölcsönöz az ételeknek.
Hogyan találták fel? Miből van?
Véletlenül keletkezett: a mustot egy hordóban felejtették, és amikor pár nap múlva rátaláltak, már erjedt, ecetes illatot árasztott.
Érés közben aztán fokozatosan összement és fekete színt kapott. Étkezéskor az asztalra tették a fűszerek közé, és meglepődve tapasztalták, hogy az ételek ízét kedvezően változtatta meg.
Érés közben aztán fokozatosan összement és fekete színt kapott. Étkezéskor az asztalra tették a fűszerek közé, és meglepődve tapasztalták, hogy az ételek ízét kedvezően változtatta meg.