Ez a recept nem tartalmaz tojást, egyszerű és gyors kevert összetevőket tartalmaz.
Hozzávalók
– 45 dkg mascarpone sajt
– 250 ml néhéz főzőtejszín
– 20 dkg kristálycukor
– 3 evőkanál rum (brandy is jó)
– 20 darab hagyományos babapiskóta (felén cukrozott)
– kakaópor
– dupla eszpresszó kávé (kb. 80 ml)
– 8 dkg instant (nessz) kávé
– keserűcsoki forgácsok a tetejére
Elkészítése
1. Helyezzük a tejszínt egy tálba. Keverjük össze a kávét az eszpresszóval. Keverjük habosra a tejszínt keverővel vagy kézzel.
2. Tegyük a sajtot, cukrot és rumot egy közepes tálba és keverjük simára. Adjunk még hozzá cukrot és rumot ízlés szerint.
3. A sajtos keveréket keverjük össze a felvert tejszínnel.
4. Áztassuk a babapiskótákat minden oldalról pár másodpercig a kávéba, majd helyezzük egymás mellé egy tálba.
5. A mascarpone-s keverék felét kenjük a piskótákra, majd simítsuk el egy evőkanállal vagy spatulával.
6. Szitáljunk rá bőven kakaóport.
7. Helyezzük rá a második réteg áztatott piskótát és kenjük rá a megmaradt sajtot.
8. Szitáljunk rá bőven kakaóport, fóliázzuk le és tegyük félre hűlni.
9. Tálaláskor megszórhatjuk csokoládéforgáccsal. Szeleteljük téglalap alakúra.
Jó étvágyat kívánunk!