Tiramiszu recept babapiskótával

Tiramiszu recept babapiskótával

Címlap / Életmód / Receptek / Tiramiszu recept babapiskótával

Ez az olasz desszert az utóbbi időben igen népszerűvé vált. Hagyományosan délután fogyasztják, hogy a benne levő koffein és alkohol lendületet adjon.

Ez a recept nem tartalmaz tojást, egyszerű és gyors kevert összetevőket tartalmaz.

Hozzávalók

– 45 dkg mascarpone sajt
– 250 ml néhéz főzőtejszín
– 20 dkg kristálycukor
– 3 evőkanál rum (brandy is jó)
– 20 darab hagyományos babapiskóta (felén cukrozott)
– kakaópor
– dupla eszpresszó kávé (kb. 80 ml)
– 8 dkg instant (nessz) kávé
– keserűcsoki forgácsok a tetejére


Elkészítése

1. Helyezzük a tejszínt egy tálba. Keverjük össze a kávét az eszpresszóval. Keverjük habosra a tejszínt keverővel vagy kézzel.

2. Tegyük a sajtot, cukrot és rumot egy közepes tálba és keverjük simára. Adjunk még hozzá cukrot és rumot ízlés szerint.

3. A sajtos keveréket keverjük össze a felvert tejszínnel.

4. Áztassuk a babapiskótákat minden oldalról pár másodpercig a kávéba, majd helyezzük egymás mellé egy tálba.

5. A mascarpone-s keverék felét kenjük a piskótákra, majd simítsuk el egy evőkanállal vagy spatulával.

6. Szitáljunk rá bőven kakaóport.

7. Helyezzük rá a második réteg áztatott piskótát és kenjük rá a megmaradt sajtot.

8. Szitáljunk rá bőven kakaóport, fóliázzuk le és tegyük félre hűlni.

9. Tálaláskor megszórhatjuk csokoládéforgáccsal. Szeleteljük téglalap alakúra.

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!