Tiramisu torta tojás nélkül

Tiramisu torta tojás nélkül

Címlap / Életmód / Receptek / Tiramisu torta tojás nélkül

Azok táborába tartozom, akik hőkezelés nélkül tojást semmilyen ételbe nem tesznek. Így a tiramisut tojás nélkül készítem, a következőképpen.

Hozzávalók:   40 dkg babapiskóta 50 dkg mascarpone 5 dl habtejszín (Hulala) 3 dl frissen főzött kávé, 2 szem édesítőszerrel 4-5 evőkanál rum (vagy rumaroma) 2-3 evőkanál holland kakaópor   Elkészítés:   Egy 22-24 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A frissen főzött kávéba keverjük a rumot (rumaromát). A babapiskótákat egyenként belemártogatjuk. Vigyázzunk, nehogy elázzanak!   A torta peremét belülről kirakjuk a rumos piskótákkal, majd a forma alját terítjük be. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a mascarponét.   A krém harmadát a tortaformába simítjuk. Mártogatott piskótákkal beborítjuk. Kakaóval meghintjük. A maradék krém fele következik, majd piskóta és kakaópor.   Mascarponés krémmel és újabb réteg kakaóval zárjuk a rétegezést.   Egy éjszakára hűtőbe tesszük a tiramisu tortát. A kapcsos forma szélét levesszük, tortánkat színes szalaggal díszítjük.   Cukrot nem tettem bele, a sok babapiskóta és az ízesített kávé mellé nem is kell.  

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást