Ezeket felejtsd el! 5 dolog, ami mélyíti a szemkörnyéki ráncokat

Ezeket felejtsd el! 5 dolog, ami mélyíti a szemkörnyéki ráncokat

Címlap / Stílus / Arc / Ezeket felejtsd el! 5 dolog, ami mélyíti a szemkörnyéki ráncokat

Akármilyen típusú is a bőröd, az biztos, hogy a szemkörnyék a legérzékenyebb terület. Ez az a rész az arcodon, ami szinte biztos, hogy először fog ráncosodni, emellett pedig minden meglátszik rajta: a stressz, a kialvatlanság, a helytelen táplálkozás. Ahhoz, hogy minél tovább szép maradjon a szemed körül lévő, érzékeny bőr, néhány apróságra oda kell figyelned.

A szemkörnyék érzékeny bőre nagyon speciális, hiszen itt minden téged ért külső és belső hatás tükröződik. Az öregedési folyamat első látható jelei a szemed körül látszódnak, apró ráncok formájában. Azt is azonnal észreveszi, aki rád néz, hogy keveset aludtál vagy stresszesebb időszakot élsz meg, esetleg fáradtabb vagy a szokásosnál. A mimikai ráncokból az idő előrehaladtával csak egyre több lesz. 

Ezért öregszik gyorsabban a szemkörnyék

  • Vékony a bőr
    Ugyanúgy többrétegű a bőr itt is, mint a tested más részein, de négyszer vékonyabb. Emiatt sokkal hamarabb lesz dehidratált.
  • Kevesebb kollagén
    Ez a bőrfelület kevesebb kollagént tartalmaz, így nem olyan feszes.
  • Kevesebb faggyú
    A szemkörnyéken kevesebb a faggyúmirigy, így a bőr védtelenebb.
Nataliya Vaitkevich/pexels.com

Amit kapásból felejts el!

Az illatanyagokat, az alkoholtartalmú kencéket és az olyan kozmetikumokat, amelyek terhelik a bőröd ahelyett, hogy hasznosan szolgálnának. A szemkörnyéked nagyon érzékeny, így sokféle anyag válthat ki allergiás reakciókat. Válassz olyan készítményeket a szemed körüli bőr ápolásához, amelyek nagyrészt vagy teljesen természetes anyagokból készülnek. 

Sok hibát követhetsz el a napi bőrápolási rutinod során, amivel veszélyezteted a szemkörnyék érzékeny területét. 

Ezt az 5 dolgot kerüld, ha jót akarsz:

#1. Nem megfelelő kozmetikumok

A szemkörnyéked nagyon érzékeny terület, így igazán megérdemli, hogy kiemelt figyelemmel kezeld. Sokan gondolják, hogy egy sima arckrém elegendő a szemkörnyék ápolásához, de ez nem így van. A megszokott hidratálódban lévő hatóanyagok nem erre az érzékeny, vékony bőrfelületre, hanem az arcbőröd ápolására hivatottak. A szemed körüli bőrre alkalmazz kifejezetten szemkörnyék területére alkotott kozmetikumokat.

#2. Sminkben alvás

Az, ha minden nap sminkelsz, megterheli a bőröd. Ha fenn hagyod éjszakára, valódi merényletet követsz el saját magad ellen. A bőrünknek szüksége van arra, hogy fellélegezhessen, éjszaka pont ezt teszi. Ha azonban sminkben alszol, a bőröd levegőért kapkod, és nem tud megújulni. Mit tehetsz? Szentelj fokozott figyelmet az arctisztításnak. Ez nagyon fontos momentum az arcápolásban. Használj a bőrtípusodnak megfelelő arctisztítót, hogy a bőröd megújulhasson, regenerálódhasson.

#3. Durva bánásmód

Az arcbőröd sok mindent elvisel, de a szemkörnyéked már más tészta. Nem véletlen, hogy az arcpakolásokra ráírják, hogy hagyd ki a szemkörnyéket. Ezek olyan összetevőket tartalmazhatnak, amelyek nem tesznek jót ennek az érzékeny bőrfelületnek. Arctisztításkor nagyon figyelj arra, hogy a szemkörnyéket lágyan mosd le, ne húzd, ne cibáld.

EXTREME-PHOTOGRAPHY/istockphoto.com

#4. Helytelen krémhasználat

Fontos, hogy ha már megvan a megfelelő szemkörnyékápolód, bánj vele jól. Kívülről befelé haladj a krémezéskor, apró, ütögető mozdulatokkal masszírozd a szemkörnyék bőrébe. 

#5. Kevés alvás

Azt már nagyon sok cikkben kitárgyalták, miért fontos a szervezetednek, hogy eleget aludj. Nemcsak a testednek, az agyadnak elengedhetetlen az alvás, hanem a szemkörnyéked is meghálálja. Kevesebb ráncod lesz, nem lesz puffadt a szemed, nem lesznek alatta sötét karikák és táskák. Ugye, hogy megéri?

Alakíts ki egy, a bőrtípusodnak megfelelő rutint, ez nagyon fontos.

Használj reggel és este arctisztítót, hogy minden szennyeződéstől megszabadítsd a bőröd. ezután használd a szemkörnyékápolód, amit apró ütögető mozdulatokkal masszírozz a bőrbe. Ezután alkalmazz bőrtápláló szérumot és hidratáló krémet is. Éjszakára járj el ugyanígy, persze a megfelelő éjszakai krémekkel.

Fontos, hogy tudd, a ráncok kialakulhatnak azért, mert alapból hajlamos vagy erre, állhatnak a háttérben különböző hormonális okok. Sajnos azonban a helytelen életmód is nagymértékben közrejátszik abban, hogy a szemed körül apróbb vagy mélyebb ráncok, táskák, sötét karikák alakulnak ki. Érdemes odafigyelned a megfelelő folyadékfogyasztásra, mert nemcsak kívülről, hanem belülről is fontos a hidratálás.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!