A legjobb trükk a szem alatti táskák eltüntetésére

A legjobb trükk a szem alatti táskák eltüntetésére

Címlap / Stílus / Arc / A legjobb trükk a szem alatti táskák eltüntetésére

Mindenkinek vannak otthoni trükkjei a karikás, táskás szemek enyhítésére, mivel talán nincs olyan nő a Földön, aki vagy a szerencsétlen genetikája, vagy egy tanulással töltött, átvirrasztott éjszaka, esetleg egy igazán durva buli után ne tapasztalta volna magán, hogy zavaróan sötétedik és puffad a szeme alatti bőrfelület. A legjobb módszer viszont nem a hideg kanál, nem az uborka, de még csak nem is a zöld tea – hanem egy sokkal egyszerűbb trükk.

A puffadt szem, hiszed vagy sem, tud szexi is lenni – Kate Moss például arra alapozta az egész karrierjét, hogy mindig úgy nézett ki, mintha egy nagyon durva buliból tartana hazafelé. Ha viszont mégsem szeretnél úgy kinézni, mint ő, vagy úgy gondolod, hogy nem viseled olyan jól a karikás, puffadt szemeket, akkor van egy nagyon jó tippünk a zavaró probléma eltüntetéséhez.

A szakértők szerint ugyanis a titok nem az, hogy a szemed alatti területre koncentrálj – legalább annyira fontos az is, hogy a nyirokcsomóidat stimuláld.

Kép forrása: mne_len/Depositphotos.com

A nyirokrendszered egyik feladata ugyanis a testedben található folyadék szabályozása, a karikás és puffadt szemek pedig amiatt alakulnak ki, hogy ezeken a területeken ez a folyadék megmarad. A szem alatti környék stimulálása nem elég, muszáj egy kicsit a nyirokcsomókra is figyelni, méghozzá a legjobban akkor jársz, ha a krémezés során kerítesz erre sort.

Amikor a (legjobb esetben jól lehűtött) szemkörnyékápolódat felkened, a szemed belső felétől kifelé haladva juss el egészen a halántékodig és a füledig, majd a füled előtti területen lefelé is jusson a krémből. Itt nem maga a hatóanyag a lényeg, hanem a masszírozás, hogy a nyirokcsomóidat aktívabb működésre késztesd.

Ezzel azt éred el, hogy a folyadékmozgás megindul, a szemeid alatti táskák pedig szépen lassan eltűnnek.

Persze emellett használhatod a jól bevált praktikákat is, és az sem árt, ha egy vitaminokkal dúsított szemkörnyékápolót is beszerzel, de a lényeg az, hogy ilyenkor a szervezetedet sarkalld arra, hogy elvégezze a munkát – ezt pedig ezzel az apró nyirokmasszázzsal teheted meg a legegyszerűbben.

Ugyanilyen fontos még az is, hogy elegendő folyadékot fogyassz – ellentmondásosnak tűnhet, de ez segít a folyadékok mozgásában, és abban is, hogy a szemed alatti bőröndök minél hamarabb eltűnjenek.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!